Diari de lectura. La Bíblia (3)

29 de gen. 2013 0 comentaris
'La torre de Babel' del gran pintor flamenc Brueghel el Vell (s. XVI)
Lectura. Avui hem reprès la lectura del Gènesi, hem llegit del capítol 8 al 17. Això és: la fi del diluvi universal, l'aliança entre Noè i Déu, els fills de Noè (Sem, Cam i Jàfet) i a partir dels fills la taula dels pobles, és a dir la llista genealògica dels descendents, nascuts després del diluvi i dels qui 'venen les nacions que es van dispersar per la terra després del diluvi'.

També hem llegit la història de la torre de Babel, la crida de Déu a Abram per anar-se'n del seu país per tal d'anar al pais de Canaan i l'estada temporal a Egipte per causa de la fam. Els problemes amb Lot -el nebot d'Abram- i les dificultats d'Abram per tenir descendència. Aquest serà el punt de partida de la propera sessió de lectura: la descendència d'Abraham.


Abraham, seguint les indicacions de Déu va sortir d'Ur per anar a la terra de Canaan (al mapa Siquem, Hebron), d'allà va haver de marxar a causa de la fam cap a Egipte i després va poder tornar, al voltant del mar Mort.


Lectors: 20. Avui ha vingut la 'tele de L'Hospitalet' a gravar-nos per un reportatge que estan fent sobre els clubs de lectura a la ciutat. A veure com sortim. D'altra banda avui també hem començat a aprofitar l'experiència bíblica d'un dels nostres lectors més veterans: mossèn Leandre el qual, tot i jubilat, sempre està a punt per compartir el seu 'coneixement' i la seva 'experiència', gairebé 60 anys d'ofici. Poca broma! Les preguntes d'avui al final de la lectura han anat sobre les diferències en els temes de la circumcisió i l'extracció de la sang en el sacrificis d'animals entre cristians, jueus i musulmans.

El full que hem repartit avui:


 
PrestaShop themes