Grup

El Grup de lectura en veu alta de la biblioteca Tecla Sala va néixer l'any 2005, en pensar que una bona manera de celebrar el 400 aniversari de la publicació de la primera part del Quixot seria la lectura en veu alta de les enginyoses aventures de Don Quijote de la Mancha.

Un petit grup d'usuaris va començar a llegir-lo el 23 de febrer de 2005 i el va acabar al juny del 2006, després de 45 sessions de lectura setmanal. L'experiència va ser tant gratificant que el grup -que havia anat creixent- va voler seguir compartint la lectura en veu alta i la biblioteca va decidir continuar amb l'activitat.

Per celebrar l'any Mozart (2006) vam llegir i escoltar La Flauta màgica, més endavant vam commemorar l'any García Márquez (2007) llegint en grup El coronel no tiene quién le escriba, Cien años de soledad i Relato de un náufrago. Dels relats de García Márquez vam passar al llibre Tots els contes de Mercè Rodoreda i així el grup es va afegir a la commemoració del centenari, l'any 2008, de la narradora catalana més universal.

Amb el grup motivat i consolidat ens hem atrevit amb grans clàssics com l'Odissea d'Homer o la Divina Comèdia de Dante i també amb petites joies com el Lazarillo, el Petit Princep o El camino de Delibes. Tot en veu alta i tot compartit, així portem prop de 250 sessions de lectura. 

 

Hem dedicat el curs 2011-12, unes 37 trobades, a la lectura de El quadern gris de Josep Pla i el plaer ha estat immens. Hem llegit els contes de Pere Calders (2012) per celebrar el seu centenari i l'any 2013 ens vam deixar seduir per les fantàstiques històries de dos clàssics universals: La Bíblia (Gènesi i Èxode, principalment) i Les  mil i una nits

I seguim...
 
PrestaShop themes