Diari de lectura. La Bíblia (1)

15 de gen. 2013 0 comentaris

Lectura. Avui hem començat la lectura en veu alta de la Bíblia. Fascinant! Com diu Josep Ma. Solà al llibre Textos bàsics de la Bíblia i el seu ressò en la cultura:

"La Bíblia comença com aquestes grans composicions musicals que tenen una obertura pomposa i solemne. Els onze primers capítols del llibre del Gènesi es mostren com un pròleg sumptuós a aquesta simfonia de pàgines, amb temes de tota mena i estils literaris d’una gran diversitat". Doncs ja hem començat a escoltar la solemne obertura.

Hem llegit vuit capítols: la creació del món, de l'home i de la dona, les històries d'Adam i Eva, de Cain i Abel, de l'Arca de Noè. I ja sabem perquè es diu que algú 'és més vell que Matusalem', ho diu el Gènesi: Matusalem va viure noucents seixanta-nou anys.

Lectors.  Ens hem reunit vint-i-dos lectors amb ànsia d'assaborir la colorista edició que Proa ha fet de la Bíblia. Hi érem tots (bé, avui precisament, només ha faltat l'oient: el mossèn, en Leandre, res greu, una visita mèdica, ara bé, m'ha arribat la notícia que ja té els 'audífons' que l'han d'ajudar a escoltar-nos millor quan llegim). Tenim vint exemplars, per tant ens ha tocat compartir. Fan goig els 20 exemplars tots junts, amb més de 2500 pàgines!! Ja en portem vint-i-set. Seguirem...

Adjunto el full que hem repartit avui.
 
PrestaShop themes