Diari de lectura. L'ànima valenta (i 3)

2 de març 2011 1 comentaris
Assistents: 25
Temps de lectura: 60 minuts
Lectura: Els quatre darrers capítols. (del XI al XIV) 
Clima: Bon temps
Observacions: Avui tocava celebrar un aniversari especial: el primer lector del grup que arriba als 90 anys. Hem fet un pastís per celebrar-ho tots junts.


L'ànima valenta. Hem acabat el llibre. Hem estat gairebé tota l'hora llegint, cap al final una mica nerviosos per què ens esperava el pastís i la lectura s'allargava però estava clar que l'haviem d'acabar.
Els darrers capítols de la llarga carta d'en Konradin parlen obertament de l'opinió dels pares sobre els jueus i també de les primeres esquerdes en l'amistat d'en Hans i en Konradin. El primer conflicte és la visió diferent que tenen sobre la religió i sobre Déu; l'episodi de l'òpera, quan Konradin ignora la presència d'en Hans, va ser la segona ensopegada. Konradin mira de fer-se entendre i viu com una traició cap al seu amic, el moment en què es fa del partit nazi per influència de la seva mare. Més endavant també serà conscient de la segona traició, aquest cop a la seva família, en planificar l'atemptat contra Hitler.

El final del llibre és absolutament emotiu, a més, hem tingut la sort que li ha tocat llegir a l'Antoni, el més emocionat de tots i la seva veu trencada ha estat la millor manera d'acabar el llibre. 

El cos atrevit. No en parlarem més, ja li vam dedicar un espai en l'anterior entrada. Aquí teniu la foto de l'homenatjat en el moment de procedir al repartiment del pastís. Una mica sord, amb poca vista però amb salut i bon humor, com el grup de lectura. Per molts anys!!


El grup desmesurat. Tot i que tenim dues lectores malaltes (Teresa i Montserrat, una abraçada des del ciberespai) avui hem arribat a ser 25: els vint-i-tres del grup amb salut i dues interessants visites, en Pol que ha vingut a fer fotos i l'Helena que ha vingut a escolta-nos. És un grup desmesurat, unit per la lectura, que gaudeix de molts moments compartits, sigui al voltant dels llibres, d'una copa de cava o d'un impressionant pastís. Ja hem quedat que cada cop que algú compleixi 90 anys, farem un pastís així i brindarem... alegrement!   

Bevem alegrement del 'calze', resplendent de bellesa



1 comentaris :

 
PrestaShop themes