Diari de lectura. Cercamón (2)

22 de març 2011 0 comentaris
Assistents: 22
Temps de lectura: 50 minuts

Clima: Bon temps. Sol radiant.
Observacions: Avui no hem celebrat cap aniversari però hem compartit una ensaïmada portada directament de Mallorca, gentilesa de l'Antoni i la Montserrat.

Llibre, lectura. Hem enllestit el segon capítol (Gerbert a Roda) i avançat molt en el tercer (Ursèol a Cuixà). El mestre Gerbert ha començat a instruir els protagonistes de la història: Ermessenda, Oliba i Ermengol. Apreneu a mirar. sapigueu veure! són les consignes de les primeres lliçons. Coses i fets s'expliquen per ells mateixos, per la forma i el procés. Mireu la forma, estudieu el procés, diu el mestre Gerbert. També els instrueix sobre la diferència entre coneixement i saviesa. Són a Sant Pere de Roda (normativament de Rodes), al monestir.


Rodes/Roda. Rodes és el nom normatiu tot i que a la parla local i als mapes antics trobem habitualment el topònim Roda.

Sant Quirze de Colera amb els ulls de la Carme i el Miquel

Entre Sant Pere de Roda i Cuixà, el grup fa parada a Sant Quirze de Colera. El llibre ens porta als esplèndids paratges d'aquesta part del Pirineu. 

Espais, indrets. Un dia Gerbert convida al seus deixebles a visitar el monestir de Cuixà. Allà coneixeran a Pere Ursèol, sagristà i 'Dux de Venècia' i la seva lliçò: Cal bastir un món nou. Pel qual cal una arquitectura, un espai nou, un art. També noves imatges, símbols. I cal arrelar-se als llocs, als indrets, a la terra. El Pirineu és el lloc ideal per començar a bastir aquest nou món. Aquí hem deixat la lectura i els viatgers han représ el camí de tornada.

Per aquí van caminar els nostres protagonistes:

Sant Quirze de Colera florit.  Foto: Carme i Miquel

Concurs. Aquesta setmana s'han acumulat diversos problemes tècnics amb les connexions d'internet que han endarrerit aquesta crònica. Deixem el concurs per la següent entrada d'aquest diari. No patiu, acumularem el premi.   

 
 
PrestaShop themes