El camino. Tertúlia.

24 de nov. 2010 0 comentaris
Assistents: 21
Temps de tertúlia: 1 hora i 20 minuts
Clima: Dia fred però asolellat.
Observacions:A la tertúlia d'avui hem tornat a gaudir de la presència d'en Valentín, el professor de literatura castellana que ens va acompanyar el darrer dia de lectura.

Un 'gran santo' a la dreta i un 'gran sabio' a l'esquerra


Tertúlia. Un cop acabada la lectura de El camino, tocava comentar-la i això hem fet. El llibre ha agradat. Molt. La majoria de la gent no l'havia llegit mai, de fet molts han dit que no havíen llegit cap llibre de Miguel Delibes, per tant ha estat un bon descobriment, tant del llibre com de l'autor.

En Valentín ha exercit de professor, savi, discret i prudent. Ens ha portat l'edició facsimil del llibre i hem pogut comprovar les correccions i les dificultats del procés creatiu. Ha comentat aspectes de Delibes, del llibre, del final del llibre,... Nuestras vidas son los ríos que van a dar en la mar...

Grans lectors, gran grup

La gent ha gaudit de la tertúlia -crec-, tothom ha intervingut per destacar alguna de les múltiples coses que el llibre ha despertat: els records de la infantesa, les trapelleries que feien de menuts, l'experiència de la mort,... També algun detall de la història que els hi ha cridat l'atenció: des del petó de la Guindilla al munyó de Quino 'el manco' i la posterior confessió amb don José, fins al detall del 'mochuelo' de posar un ocell al costta del seu amic mort.      

Cares de pasar-ho bé: llegint i conversant

Final de curs. I llegint, llegint, i xerrant, xerrant, hem arribat pràcticament al final. La propera setmana ja és desembre, el mes del Nadal, final de trimestre. Ens queden dues sessions que compartirem amb la Sílvia Llorente, amb ella farem un taller de dos dies i aprendrem a llegir millor en veu alta, farem un canvi de registre  i recitarem poesia i abans d'acomiadar-nos fins l'any vinent, haurem de trobar una estona per fer la tradicional festa de final de trimestre. Tots junts.

Tots junts!

 
PrestaShop themes