Diari de lectura. El camino (7)

15 de nov. 2010 2 comentaris
Assistents: 23 (Nou record de la temporada)
Temps de lectura: 1 hora i 5 minuts
Lectura: 3 capítols (XVI, XVII i XVIII)
Clima: Dia asolellat. Bon temps. Estiuet de Sant Martí


El camino (7). Setena sessió de lectura de El camino. Una més i acabarem el llibre. Es manté el to humorístic de la setmana passada en els episodis del capítol XVI, del cinema i la comissió de censura o de la Guindilla i la  persecució de les parelles 'en pecat mortal' que està a punt de costar-li car si no arriba a ser per l'aparició providencial de Quino 'el manco' que la salva de la fúria dels joves del poble i de ser tirada al riu tota nua. Per a desgràcia de la Uca-uca, aquest episodi acabarà amb el casament de Quino i la Guindilla.

Abans d'aquest casament, que ocupa el capítol XVIII, Daniel i el seu estat d'ànim són els protagonistes del capítol XVII. Primer, en l'episodi del cant "Pastora Divina" del dia de la Verge  -també en els assajos- i després en la pujada que fa al màstil de la 'cucaña', davant la presència de la Mica i el seu nuvi, i també a la distància de la Uca-uca. 


Concurs Delibes. Ha arribat l'hora de fer la pregunta del milió -el capítol del dia de la Verge ens pot servir de pista-: Com interpretem el títol del llibre? Què penseu què vol dir Delibes amb aquest títol: El camino?



2 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Ès dificil saber perquè li va posar aquest nom.Podría ser, perquè tots seguim un camí a la vida que semble que ja estigui marcat des del principi?, serà perqué el camí del "Mochuelo" el porta a no volguè deixar el poble perquè sent que allí està el seu de "camino"?, no ho sé ben bé,reflexions personals....
    Fins demà dimecres
    Montse Vergés

  • Unknown ha dit...

    Delibes es podria referir al camí de la vida? ja que tots tenim el nostre indibidual que no sempre ens porta per ho voldriem,i si intentem camviar-lo "com diu don Jose el cura" no sempra som més feliços,bol dir que em d'exeptar i valorar el que tenim. No sé si ho entendreu ni tan sols si és acertat només es un pençamén,
    Fins aviat, Salut

 
PrestaShop themes