Diari de lectura. El camino (2)

6 d’oct. 2010 4 comentaris
Assistents: 20
Temps de lectura: 50 minuts.
Lectura: 2 capítols i tres quarts. Hem acabat el capítol III que vam deixar a mitges i hem fet el IV i el V.
Clima: Dia de sol i calor.
Observacions: Hem celebrat dos aniversaris (Araceli i Montse V.) i un sant (Miquel). Acabada la lectura hem passat comptes amb una caixa de madalenes farcides i un parell de caixes de bombons, han guanyat elles.

El camino. Avui hem rigut força amb les històries de les "Guindillas", de fet, hem acabat la lectura amb la botiga "Guindilla" tancada "por deshonra". La novel·la agrada. L'estil és senzill, la història s'entèn perfectament i els personatges estan ben dibuixats. Tot i el dramatisme d'algunes escenes, la novel·la transpira tendresa per totes bandes i provoca somriures freqüents. El capítol de l'explicació dels motius amb què són coneguts la majoria dels personatges és realista i divertit alhora, val a dir que la figura del mestre -conegut com el "peón"- no surt gaire ben parada. Amb tot això ja hem conegut als principals personatges i també l'espai on es desenvolupa l'acció: el "valle".

El camí de la lectura. D'altra banda, la sensació d'avui és que ja hem llegit millor que a la sessió anterior. Ja és el segon dia, ja coneixem l'estil, els personatges i la manera d'afrontar el text. Tinc la impressió que tot el grup avançarà en aquest aspecte, el tipus de text facilitarà les petites millores, això sí: concentrats, sense còrrer i amb bones respiracions.

Concurs "Delibes". La setmana passada preguntavem sobre les primeres passes literaries de Miguel Delibes, aquesta setmana anem cap al final. Quina va ser la darrera gran novel·la que va escriure? També va rebre un premi per aquesta obra, tal com li va passar amb la primera. Quin premi va rebre la darrera novel·la que va escriure Miguel Delibes?

4 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    mitSembla que la seva darrera novela
    va ser EL HEREJE (1998), premiada amb el Premio Nacional de Narrativa.
    Posteriorment, se li va concedir el Premio Quijote de las Letras Españolas(2007).
    Ja veieu que, enlloc de fer el pont, ens hem dedicat a fer els deures literaris.
    Antoni i Montsrrat

  • Antoni i Montserrat ha dit...

    Carles,
    Nosaltres fen els deures i tu fent parapent amb paraigües, no?
    Dimecres, suposem que ja t'hauras assecat.

  • Anònim ha dit...

    Miran i buscan, a mi em semble que pot ser "La Tierra Herida" escrita conjuntament amb elseu fill l´any 2005.Pero no he sabut trobar el premi corresponent.

    Es veritat lo que diu l´Antoni, vaja temps heu tingut per volar no?.

    Fis demà

    Montse Vergés

 
PrestaShop themes