Diari de lectura. El camino (3)

13 d’oct. 2010 4 comentaris
Assistents: 18
Temps de lectura: 40 minuts
Lectura: 2 capítols i poc més (VI i VII)
Clima: Tranquil, després d'un pont del Pilar plujós i ventós. La temperatura fresqueta.
Observacions: A la sessió d'avui ens han acompanyat dues persones relacionades amb un "programa de formació de professionals iberoamericans", la Montserrat de la Diputació de Barcelona i l'Andrea, bibliotecària xilena. Volien conèixer l'experiència del grup. La Rosa ens ha obsequiat amb unes xocolatines delicioses i amb una capseta moníssima, avui és el seu aniversari.

El camino. Hem llegit dos capitols sencers, el VI que ens parla sobretot del seu amic "Germán, el Tiñoso" i el VII que ens mostra el descobriment infantil dels naixements i de la maternitat. Aquest darrer capítol acaba amb un emocionant elogi de la consanguinitat i de l'especial relació mare-fill que experimenta "Daniel, el Mochuelo" des d'aquell moment. Tan emocionant, que la Joaquima no se n'ha estat de dir en veu alt el que pensàvem tots: Què maco aquest fragment!
 
La visita de la Montse i l'Andrea per conèixer de primera mà l'experiència de la lectura en veu alta ens ha permès dedicar una mica més de temps a la tertúlia. Hem parlat sobre el llibre i sobre el grup, també de les lectures que hem fet fins ara. Sembla que els hi ha agradat l'experiència de participar en la lectura, totes dues han llegit molt bé i han sonat accents diferents dels habituals. També el grup, en general, manté el nivell de superació lectora que va marcar la setmana passada. La Maria i el Jacinto han llegit molt més bé i més relaxats, també la Isabel ho ha fet amb més calma.

Concurs Delibes. El camino i El hereje són dos de les grans novel·les de Delibes, situades una al començament de la seva carrera literària i l'altra, just al final. Cap a la meitat de la seva obra trobem una de les obres més llegides i també escoltades de Delibes. De fet, no és ben bé una novel·la sinó més aviat un monòleg, o potser és un diàleg? Hi ha un home i una dona. Quina obra és?

4 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    je, je... Pot ser: Cinco horas con Mario.... Inolvidable Lola Herrera en el paper de "Carmen" ?

    Montse Vergés

 
PrestaShop themes