Diari de lectura. El camino (4)

20 d’oct. 2010 3 comentaris
Assistents: 20
Temps de lectura: 60 minuts
Lectura: 3 capítols (VIII, IX i X)
Clima: Sol radiant. Temperatures baixes
Observacions: Dues caixes de 'schokowürfel' portades directament d'Alemanya per les germanes Antonino han posat un dolç punt i final a la sessió d'avui.

El camino (4). Avui hem pogut llegir tres capítols sencers, hem aprofitat l'hora de lectura i gairebé hem fet dues voltes senceres a la taula de lectors. Tot i així, la lectura de El camino ens ocuparà més temps del què pensava. Vaig calcular malament, després de quatre sessions -que era la previsió inicial per llegir el llibre sencer- tot just anem per la meitat de la història.

Els tres capítols d'avui ens han servit per conèixer la història de la Guindilla menor amb el desaprensiu Dimas, una història d'amor i càstig. També hem conegut Gerardo, l'indiano i la seva filla Mica, la finca dels quals és l'escenari del robatori de pomes a tres bandes més 'organitzat' de la història i que, naturalment, no surt com s'esperàven els lladres: el Mochuelo, el Moñigo i el Tiñoso. I, finalment , al darrer capítol, Roque fa unes fantàstiques demostracions de la seva força per acabar mostrant el més valuós de tot: la cicatriu, a la Daniel i Germán dediquen una gran atenció, fins al punt de tastar-la per saber quin gust té.

Seguim, doncs, avançant en el coneixement del món que, fins ara, ha envoltat Daniel i que, ell, estirat al llit mentre nostàlgicament espera l'arribada del dia en què ha d'anar-se'n a la ciutat a estudiar batxillerat

Concurs Delibes. Com ja hem dit abans, hem arribat a la meitat de la història i els personatges ja ens són familiars. Ja sabem que els més protagonistes són Daniel, Roque i Germán. Demostrem els coneixements del poble: Quins oficis tenen els pares dels tres amics?

3 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    El pare del "Moñigo", es Ferrer
    el del "Tiñoso" sabater i el del protagoniste Daniel, el "Mochuelo",es formatger. Dimecres 27 no puc venir,operen al meu marit de la vista, ens veiem el 3 de Novembre.
    Bona setmana.
    Montse Vergés

  • rosa ha dit...

    Hola a tots/es :

    Jo també he mirat de resoldre la pregunta de la setmana i confirmo que : Daniel "el mochuelo" és el fill del quesero; German "el tiñoso" és el fill del sabater; Roque "el moñigo" és el fill del ferrer.
    El proper dimecres no podré seguir amb vosaltres la lectura. Ens haurem de veure al Novembre.

    Rosa

 
PrestaShop themes