Diari de lectura. El camino (5)

27 d’oct. 2010 3 comentaris
Assistents: 20
Temps de lectura: 50 minuts
Lectura: 2 capítols (XI i XII)
Clima: Bon temps i bona temperatura. Com gairebé tots els dimecres. No fa aire.
Observacions: Abans de la lectura, un parell de membres del grup hem gravat la nostra col·laboració a la lectura global del Quixot a la xarxa. Una representació del grup, doncs, ja és al "youtube" llegint en veu alta.

El "Moñigo", el "Tiñoso" i el "Mochuelo" de la sèrie televisiva
El camino (5). El capítol XI ens ha explicat la història de Quino, el Manco, de la seva dona que es va morir, la Mariuca, i de la filla de tots dos, la Mariuca-uca. La Mariuca-uca sempre vol participar en els jocs dels tres amics. De fet, està infantilment enamorada de Daniel, el Mochuelo, però aquest , com ja sabem, només té ulls per la Mica. Al capítol XII tot girà en torn del Gran Duque, un regal del tio Aurelio, el germà de la mare de Daniel. La història serveix per introduir un episodi de caça, un dels temes preferits de Delibes.

El camino a TVE. Ha estat un descobriment perquè ningú ho tenia present. L'any 1978 es va fer una sèrie a Televisió Espanyola. Ho podeu comprovar en aquest enllaç. Són cinc capítols. 

La "Guindilla menor", la germana que fuig amb Dimas, l'empleat del banc

Concurs Delibes. Aquesta setmana ens fixem amb un parell de frases fetes que hem llegit avui. Eso es un castigo de Dios por haber comido el cocido antes de las doce. Dues preguntes: què vol dir comer el cocido antes de las doce? Segur que coneixes alguna altra frase feta -en català o en castellà- que volen dir el mateix. 

L'altra frase feta és Los milanos saben latín. Qué li vol dir el pare de Daniel quan l'adverteix que Los milanos saben latín?.

3 comentaris :

 
PrestaShop themes