Diari de lectura. El Lazarillo de Tormes (i 4)

20 de maig 2009 0 comentaris

La lectura. En acabar la lectura del Lazarillo he descobert que la majoria de la gent no l'havia llegit mai, per tant anem afegint posit nou al bagatge cultural de cadascú. A més, la lectura compartida -ja ho hem comentat moltes vegades- enriqueix la lectura personal i estimula la conversa i l'aprofundir.

El dia de les sorpreses. En la seva acepció de 'commoure l'ànim amb una impressió de cosa inesperada'. N'he tingut tres de commocions d'ànim. Per ordre cronològic:

Sorpresa 1. La Rosa ha portat avui imprés el full del "Diari de lectura. Lazarillo de Tormes (1)" per ensenyar-li a la Maria. La meva sorpresa ve donada per la il·lusió que li ha fet a la Maria ser anomenada al diari, dos cops, un per bé i l'altre no tant: un per tornar a llegir en veu alta, després de molt de temps de no fer-ho i l'altre per portar-se malament i fer massa xivarri. Ai, ai, ai...!


Sorpresa 2. Feia dies que li estava donant voltes al proper 'gran llibre' que haurem de llegir un cop passat l'estiu. Particularment jo havia fet ja la meva tria, de la qual fa dies que dono pistes en aquest diari. La sorpresa 2 me l'ha donat en Leandre abans de començar avui la lectura. No sé si per inspiració divina o per bondat infinita, el cas és que parlant parlant, m'ha comentat que hi ha un llibre que mai ha llegit i que li agradaria fer-ho amb el grup perquè si no difícilment ho farà i que ha sentit a dir que està molt bé i que és... la Divina Comèdia !!

La qüestió és que ja els hi he dit, al grup, que proposo llegir a partir del mes de setembre la Divina Comèdia. Fet. Crec que ho han acceptat de bon grat. Ningú s'ha esborrat i jo, personalment, ja en tinc ganes, de començar.

Sorpresa 3. Inesperada. Avui he vist un comentari al nostre bloc d'en Gonzalo "Darabuc", bibliotecari i autor de dos 'estupendos' blocs ("Darabuc castellà") sobre literatura per a infants i joves i il·lustració. Sempre fa gràcia que gent interessant miri el que fem i ens ho comenti.


Per acabar. Hem afegit un altre llibre important al currículum lector del grup. Els propers tres dimecres els dedicarem a una fantàstica història, tendra, senzilla, poètica i filosòfica alhora: El Petit Príncep. És una història completament diferent del què hem llegit fins ara. Sota l'aparença d'un conte per a nens llegirem sobre la vida, l'amistat i l'amor. Què més volem?
 
PrestaShop themes