Diari de lectura. El Petit Príncep (1)

27 de maig 2009 1 comentaris
El llibre. Delicat. Fràgil. Bonic. Profund.

La lectura. Avui hem llegit amb els 'elementsencontra' : una màquina de tallar rajoles ens ha acompanyant al llarg de la lectura. Per sort, la història, malgrat la seva fragilitat i delicadesa, ha aguantat perfectament.

A banda d'això, avui hem aturat la lectura un moment per resituar el ritme. Sovint correm massa i en un llibre com aquest, de frases més curtes, ple de sentències i de diàlegs curts, si ens mengem els silencis i els punts es perd el sentit i també alguna frase cèlebre.

Frases cèlebres. (Per si algú se les ha perdut). Del què hem llegit avui:
 • Totes les persones grans han començat essent nens. (Però n'hi ha pocs que se'n recordin)
 • [Les persones grans] Sempre necessiten explicacions.
 • Els nens han de ser molt indulgents amb les persones grans.
 • A les persones grans els agraden les xifres.
 • És trist oblidar un amic
 • És tan misteriós el país de les llàgrimes!.

El grup. Vint testimonis/lectors de la trobada del Petit Príncep amb l'aviador/narrador.

El curs. Odissea, Lazarillo i Petit Príncep. No és un triplet tan mediàtic com el de "Copa, Lliga i Champions" però déu n'hi do!. Els haurem de comentar al final de curs.

Hem dividit El Petit Príncep en tres parts: la trobada entre el petit príncep i el narrador -que hem llegit avui-, el viatge del petit príncep pels diferents 'planetes' -que llegirem el proper dimecres- i el petit príncep a la Terra -que llegirem el tercer i últim dia de lectura-.

1 comentaris :

 • Anònim ha dit...

  Ep. A Castellar del Vallès la Biblioteca Antoni Tort ha començat aquest 2009 un cicle de tertúlia poètica: En to poètic. http://www.castellarvalles.cat
  Òscar Rocabert
  oscar@victimaibotxi.com

 
PrestaShop themes