Gabriel García Márquez

21 d’abr. 2014 0 comentaris

Després de viure amb intensitat i lectures els oficials Any Quixot (2005) i Any Mozart (2006), el Grup de lectura en veu alta de la Biblioteca Tecla Sala va decidir convertir l'any 2007 en l'Any Gabriel García Márquez.

Va ser fantàstic!!

L'any 2007, García Márquez feia 80 anys, Cien años de soledad complia els 40 i ja havien passat 25 anys del lliurament del premi Nobel a l'escriptor colombià. Per tant, era una bona ocasió per recordar els seus escrits.

Vam dedicar tot l'any 2007 a llegir García Márquez en veu alta: primer, El coronel no tiene quien les escriba; després Cien años de soledad i per acabar, el Relato de un náufrago. Ho vam fer setmanalment, amb una hora de lectura compartida, en veu alta, a poc a poc, sense presses, familiaritzant-nos amb els personatges, assaborint el llenguatge, al·lucinant amb les històries,...

Un autèntic plaer!!!

No hi ha gaire constància al nostre diari de lectura perquè aquest encara no existia, va arribar l'any següent, amb L'Odissea. Tot i així, vam recuperar dues notícies aparegudes a la premsa local que ens han ajudat a fer memòria. 

Ja sabeu que va dir el mestre: La vida no es la que uno vivió, sino la que uno recuerda y cómo la recuerda para contarla.  Doncs, el record d'aquell any de lectures és que l'experiència va ser extraordinària. Amb aquell arbre genealògic de la família Buendía que anava creixent setmana a setmana.

Un luxe!!!

En record de Gabriel García Márquez, que va morí el passat dijous 
i que ens va proporcionar tants moments de felicitat.

 
PrestaShop themes