Diari de lectura. Cercamón (7)

10 de maig 2011 0 comentaris
Assistents: Més de 20
Temps de lectura: 45 minuts
Lectura: Tres capítols, 25 pàgines.
Clima: Dia clar i assoleiat. Bona temperatura.

Observacions: El moderador habitual de la lectura, en Carles,  no ha pogut canviar l'hora del metge i ha anat a operar-se de la vista, l'ha substituit -amb èxit- la Núria. Els bombons habituals sí que han vingut, aquest cop gentilesa de la Joaquima.

Lectura. Avui s'han llegit tres capítols més de la segona part del llibre, L'Obaga.

XIII. Els perfectes. Sobre els capellans càtars i també sobre els punts de contacte entre l’amor cortès i la doctrina dels bonshomes.

XIV. Trobar clus. Sobre les dificultats de l’art de trobar, sobre el goig d’amor i el goig de la natura i com retenir-los i conservar-los.

XV. L’amor de Lonh. Sobre l’amor de lluny i l’aliment dels trobadors per poder compondre. També veurem de quina banda començaran a arribar els problemes pel occitans: els francs i el papa.


Els informes que han arribat a la redacció d'aquest diari han estat bons: la lectura ha estat àgil, tot i la dificultat d'alguns fragments.

Música. Per completar aquesta breu entrada del diari, i vist l'èxit dels poemes musicats, us deixo una versió del poema de les 'muntanyes del Pirineu' diferent de les anterios. En aquest cas, qui canta és Lidia Pujol en una gravació del Canal 33 que va emetre el passat Nadal.


 
 
PrestaShop themes