Trobada amb Joan Francesc Mira

24 d’abr. 2010 1 comentaris
El grup. Aviat farà un any que el Grup de lectura en veu alta de la Biblioteca Tecla Sala va triar la Divina Comèdia de Dante com a lectura pel curs 2009-10. Vam tenir molts dubtes a l’hora de triar aquesta nova lectura i, des d’un primer moment vam ser conscients de la magnitud de l’obra: de les dificultats que tindríem i de les satisfaccions que ens donaria.


L’existència de la traducció d’en Joan Francesc Mira ens va ajudar a prendre la decisió, també l’assistència a les xerrades que sobre la Divina Comèdia va oferir al Caixafòrum de Barcelona i a les quals vam assistir diversos membres del grup. Sense tenir al nostre abast aquesta traducció no haguéssim gosat emprendre aquesta viatge que, d’altra banda, està resultant dificultós i meravellós alhora.


Joan F. Mira. La trobada amb el traductor de la Divina Comèdia que estem llegint ha estat un autèntic privilegi. La seva capacitat de compartir entusiasme i coneixement és extraordinària.


Si algú té interés a saber més coses sobre ell, trobareu molta informació a la seva pàgina personal, també a la pàgina de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.



La trobada ha estat molt agradable, han vingut la totalitat dels membres del grup, a més d'altra gent interessada en la xerrada. Ens ha parlat de la importància i la singularitat de la Comèdia com a obra literària, ens ha parlat de Dante i les seves filies polítiques, religioses i literàries, ens ha parlat de l'argument de la Comèdia, així com de la seva intencionalitat i ens ha parlat -amb passió- del gran personatge literari que és Beatriu, i de Virgili i de que hem de llegir la Comèdia per gaudir-la i... de moltes altres coses. Què us ha semblat la trobada amb Joan Francesc Mira?. 



1 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Si la erudició d'aquest home prodigiós ja inpresiona, la lectura de la seva pàgina personal fa pensar de quina pasta deuen ser fets aquests personatges amb una producció i diversitat de temes inesgotables.

 
PrestaShop themes