Diari de lectura. Divina Comèdia (22)

10 de març 2010 2 comentaris
Lectura. Avui hem fet una altra prova en la manera de llegir amb un objectiu clar: entendre millor el què llegim i, així, gaudir més de la lectura. I de passada, aconseguir rebaixar el neguit de lectors que, com el Delfín, els sembla que no entenen res.   

Primera mesura -consensuada per tothom a la darrera sessió-: Rebaixar el ritme: llegir menys cants per sessió. La veritat és que llegir-ne quatre, com havíem fet les darreres sessions, és una gosadia i forçar massa la màquina sense necessitat. 

Segona mesura: Fragmentar els cants: he dividit cada cant en vuit o nou fragments, jo mateix dono la indicació del tros que llegiran i marco el canvi de lector. Si cal, faig una petita explicació del que llegiran. Així hem aconseguit situar al lector en el que llegirà, facilitant l'enteniment; també eliminem les lectures massa llargues per donar més ritme. 

Tercera mesura: Rellegir, si cal, algun fragment important o alguna imatge ben aconseguida per tal d'asaborir el text i augmentar el coneixement.


Purgatori (9). Avui hem llegit dos cants: el 26 i el 27, repartits entre 18 lectors. Hem començat la lectura a la darrera cornisa del purgatori: la dels luxuriosos, els nostres viatgers s'han purificat amb el foc i la darrera 'p' ha estat esborrada del front de Dante. El paradís ja és a tocar i l'arribada de Beatriu també. Al final del cant 27 hem assitit a l'emotiva despedida de Virgili (aquest fragment és un dels que hem rellegit).

Concurs. Al cant 27 Dante veu una dama jove i bell en un somni. Aquesta dama és una referència bíblica, qui és i què representa? Aquesta dama li parla d'una altra dama, qui és  i què representa?

2 comentaris :

  • rosa ha dit...

    Ai Carles! Em falten les teves explicacions!!

    Crec que una de les dones és Lia-representa les bones accions. L'altra dona és Raquel que representa l'amor i la contemplació de la divinitat.

    Bé, fins un altre!!

    Rosa

 
PrestaShop themes