Diari de lectura. Divina Comèdia (21)

3 de març 2010 2 comentaris
Lectura. Ens hem trobat catorze persones lectores per reprendre el camí del purgatori. És el primer dimecres de l'hivern que ens plou, fins ara havíem aconseguit aturar la pluja els dimecres però avui, amb la ressaca de la festa d'aniversari, la pluja ens ha agafat desprevinguts.Hi ha lectors que amb pluja se'ls fa més difícil venir.

Avui encara tenim al cap la imatge de la Sílvia Llorente llegint Dante. Tot i així ens hi hem posat. Hem llegit un parell de capítols i hem fet tertúlia. La lectura d'avui l'hem procurat fer amb fragments més curts, també elevant el volum. D'això n'hem parlat a la tertúlia.

Tertúlia. Profitosa tertúlia. Amb catorze persones és més fàcil que amb vint-i-quatre. Una de les persones que està més pendent del purgatori i de l'infern de Dante és en Leandre i, sovint, es per dir-nos que ni un, ni l'altre existeixen. Això és un 'mossèn' i no els de la Conferència Episcopal Espanyola que semblen trets de l'infern aquest que no existeix..

Un grup prou nombrós de lectors està amoïnat per la dificultat d'entendre el text. que estem llegint. Avui, el Delfín ha compartit la seva sensació d'estar davant del llibre més difícil dels què ha llegit mai i que li costa entendre coses. Ell es pensava que era l'únic però no és així: altra gent ha compartit la seva sensació. Aquest és un llibre exigent que no es conforma amb una lectura ràpida i a primera vista. Demana paciència, curiositat i relectura. Amb aquesta tria ens vam posar el llistó alt.

La Lali, un cop ha vist què pot entendre del llibre i què no, s'ha mostrat més interessada en trobar la manera de millorar la manera de llegir, també la Salut s'ha plantejat aquest objectiu personal: aconseguir llegir millor.  Ella llegeix el llibre a casa, ho fa bé i entén el que explica, el problema el té a l'hora de "llegir-lo en veu alta amb el grup escoltant".  La Montserrat V. també se'l llegeix a casa abans i així li treu més suc, opina que és bon sistema. La Carme i el Miquel proposen el què hem fet avui: llegir fragments curts. El Leandre proposa que al llegir 'cridem' tant com quan 'opinem', diu que llavors ho sentiria tot. Em deixo opinions, -avui gairebé tothom ha dit la seva- però ja veieu que el tema ha donat de sí.

És bo que el grup parli de com "viu" la lectura, així com compartim les emocions, és bo compartir les insatisfaccions. I la lectura de la Divina Comèdia ens provoca sovint totes dues coses -i a l'engròs-: grans emocions i grans insatisfaccions. Gaudir de les primeres i  combatre les segones és el repte que tenim per endavant.

Purgatori (7). Hem llegit els cants 24 i 25. Hem passat de la sisena cornisa -la dels goluts- a la setena: la dels luxuriosos.

Concurs. La pregunta d'avui no té a veure amb el què hem llegit sinó amb el fet de llegir -per seguir amb el tema de la tertúlia-. He trobat aquesta cita:  Mientras un ser humano lee, no puede estar haciendo nada peor. Es veu que ho va dir un escriptor argentí i, sens dubte és cert. La pregunta és: Què és per vosaltres la lectura? Fàcil, no? (Dimecres vinent farem la pregunta en directe, però els internautes podeu anar escalfant motors)

2 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Bona pregunta!!!!. que es per a mi la lectura? una finestra oberta al mon. He viatja´t, he patit, me he emociona´t, he experimentat sensacions i emocions de tots tipus. ve a ser com una droga, he de lleixir tot elque cau a las meves mans.
    Fins dimecres

    Montse V.

 
PrestaShop themes