De vacances (3)

15 de jul. 2009 0 comentaris
Ens agrada. Per això, malgrat ser oficialment un mes de vacances lectores, aquest juliol ens seguim trobant. Avui, ens hem reunit tretze membres del grup i hem fet repàs. I, certament, ens repassem els uns als altres: fem el que no podem fer durant el curs, ens diem què podem millorar de la nostra tècnica lectora. Val a dir que, a vegades, no trobem el remei. Hi ha cap 'logopeda' entre els lectors anònims d'aquest bloc que vulgui col·laborar?

Ens serveix. L'Angels avui ha llegit de manera suau. No ho comentaria si no fos perquè la setmana passada li vam dir que la seva lectura havia estat brusca. Els comentaris ens estan servint. La gent s'escolta el que li diuen i, si creu que han encertat, mira de posar-hi remei. L'Araceli, que va ser 'criticada' de fer lectures massa linials i amb un tò massa monòton, ara ja fa unes modulacions i entonacions que es deixa a tots bocabadats.

Ens descobrim. La Cinta llegeix massa depressa, ho sap ella i ho sabem tots. Tot ho faig depressa, diu. És cert. Si més no, ho sembla. La Maria li proposa un mètode per prendre 'la vida' -i la lectura- amb més calma, li recomana un llibre.

Avui hem començat a llegir fragments de Como una novela del Daniel Pennac i els fragments que hem llegit ens han portat a parlar de coses personals. L'accés de cadascú al món de la lectura ha estat diferent. El del Jacinto -ens explica- va ser tardà, molt tardà, per contra, la seva evolució com a lector en veu alta ha estat espectacular.

De tot això i més, ens ha donat temps de parlar-ne avui. Relaxadament. De vacances.


 
PrestaShop themes