El futur: vacances, lectures i propostes

1 d’abr. 2009 0 comentaris
Avui tocava parlar en comptes de llegir.

Passat. Primer, una mica del passat, concretament hem parlat de dimecres passat i de la trobada amb en Joan Alberich. Hi hagut unanimitat: quin plaer escoltar-lo! S'ha destacat la seva proximitat, l'erudició, la passió i la capacitat comunicativa. També s'ha destacat de forma positiva la participació que van tenir els joves estudiants que van venir. Després hem parlat del futur.

Futur pròxim. Vacances fins a finals de mes. El Grup de Lectura en Veu Alta emprendrà de nou l'activitat el dimecres 29 d'abril, un cop passades la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi.

Futur mitjà. Lectures. Fins a l'estiu ens queden entre 9 i 10 sessions de lectura. Per canviar de registre respecte al que hem fet aquests darrers mesos, ens hem decidit per llegir un parell de lectures curtes.


Està decidida la primera: el Lazarillo de Tormes. La durada prevista és de 3 o 4 sessions. La segona 'lectura curta' encara no està decidida, les candidates més ben posicionades són Bartleby, l'escrivent de Herman Melville i El petit Princep de Saint-Exupéry.

La vida de Lazarillo de Tormes y de sus fortunas y adversidades és una novel·la picaresca del segle XVI -molt propera en el temps al Quixot- que narra les aventures d'un jove orfe que serveix diversos amos per prosperar socialment. L'obra encadena episodis humorístics sota la forma d'una carta en la què el protagonista explica la seva vida.

Amb aquesta lectura busquem brevetat i humor, sobretot humor, que ja som a la primavera i volem deixar l'hivern.

Futur llunyà. Propostes. L'altra gran decicisó que hem de prendre aviat és què llegirem després de l'estiu. En aquest cas, la tria ha de ser una obra 'magna': gran, amb gruix, que ens duri uns quants mesos i que ens permeti introduïr-nos en un nou univers. Avui hem parlat de possibles candidates i hem repartit els arguments de les propostes que s'han anat fent.


Què triem?. N'hi ha tant.

Hem posposat la tria fins després de Setmana Santa, així tots tindrem temps d'anar madurant les propostes. Avui contra tot pronòstic hi hagut un llibre que ha guanyat posicions: El món de Sofia. Vés per on! Altres llibres que han sortit a la tertúlia d'avui: el Gènesi, el Decameró, Guerra i pau , Nanà, ... Han quedat pràcticament descartats: La Ilíada, la Divina Comèdia, La metamorfosi.

Algú vol votar per correu?
 
PrestaShop themes