Fi de la primera part del Quixot

4 de jul. 2005 0 comentaris
[Canal-h.net, 4 de juliol de 2005]


Finalitza la lectura col·lectiva del Quixot.
Al setembre es reprendrà amb la segona part de l’obra


Després de divuit setmanes, els participants a la lectura compartida del Quixot han finalitzat la primera part de l’obra a la biblioteca Tecla Sala. L’èxit de la iniciativa ha fet que després de l’estiu es tornin a reunir per llegir-ne la segona part

Elisabeth Pavón. Quan fa quatre cents anys Miguel de Cervantes va publicar Las Aventuras del Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha no existien la televisió ni la ràdio, i no tothom sabia llegir, per la qual cosa l’única manera que tenien moltes persones d’acostar-se a la literatura era a través de la lectura en veu alta.

Aquesta concepció de la novel·la és, potser, una de les principals raons per les que molta gent s’ha confessat incapaç de finalitzar una lectura que, malgrat ser apassionant, es pot arribar a fer feixuga.

Així ho confessen la majoria dels participants a la lectura compartida, i així ho van entendre a la biblioteca Tecla Sala, que pensant en una manera de celebrar l’any Quixot van arribar a la conclusió que la millor manera era llegir en veu alta una de les obres més populars de la literatura espanyola.

Tot un món per descobrir

Durant divuit setmanes un grup de persones de diferents procedències s’han reunit a la biblioteca per llegir en veu alta i comentar les aventures del Quixot, en unes sessions en les que tots confessen haver après alguna cosa de l’obra de Cervantes, i haver descobert alguns aspectes fascinants d’aquest clàssic.

La Montserrat, per exemple, ha descobert que malgrat que ja fa quatre cents anys que es va escriure, moltes de les situacions que apareixen al Quixot encara es repeteixen avui en dia. La Neus s’ha adonat que expressions lingüístiques com “no está hecha la miel para la boca del asno” ja es feien servir al segle XVI.
 
PrestaShop themes