Llamps i Centelles... i àlbums il·lustrats

7 de gen. 2022 0 comentaris
El "Grup de lectura en veu alta" de la Biblioteca Tecla Sala va néixer l'any 2005 amb el propòsit de llegir la 1a part del Quixot i celebrar així els 400 anys de la publicació. L'experiència en va agradar tant que, disset anys després, el grup segueix en actiu i mantenim les sessions setmanals de lectura en veu alta.

Visita a l'Espai Llamps i Centelles. Desembre 2021

Aquest bloc va néixer uns anys més tard, l'any 2008, coincidint amb la lectura en veu alta de l'Odissea. En diferents moments, el bloc ha estat una oportunitat per mostrar-nos i també una manera de compartir informació sobre els llibres que hem anat llegint, així com una reflexió sobre l'experiència de compartir lectures en veu alta. El vam mantenir setmanalment actiu i dinàmic fins l'any 2014, en acabar Les mil i una nit.

A partir del 2014 només hem fet entrades esporàdiques: amb motiu del 10è aniversari del grup (2015) o per compartir activitats paral·leles: la sortida al Teatre Lliure a veure la representació del Rei Lear, o la trobada amb el traductor Joan Sallent, per parlar de Shakespeare. 

L'any 2016 vam compartir al bloc l'experiència de la ruta Quixot per Barcelona i també la gravació del reportatge que ens van dedicar al programa matinal de TV3 (tot un reconeixement de la trajectòria). Les darreres entrades que parlen de la lectura en grup són sobre l'Incerta glòria de Joan Sales, que vam llegir entre els anys 2017 i 2018. 

Les reflexions del mestre Centelles, ideals per afrontar el nou repte.

La darrera entrada del bloc, fins a dia d'avui, és de fa dos anys i està dedicada a la Maria, lectora històrica del grup. Aquest 2022, que tot just comença, hem decidit reiniciar el bloc per compartir la nova experiència lectora que hem proposat al grup: la lectura en veu alta d'àlbums il·lustrats. 

Hem programat la lectura d'un àlbum per setmana amb la intenció d'anar descobrint diferents maneres de narrar, d'il·lustrar, d'emocionar, de sorprendre,... Farem una lectura compartida i en veu alta. I això us ho volem anar explicant.

Primera lectura: Els estels de Jacques Goldstyn.


PD: El passat mes de desembre, l'amic Centelles va tenir la gentilesa de convidar-nos al recent inaugurat Espai Llamps i Centelles. Era la nostra darrera sessió de l'any, què millor que endinsar-nos en aquesta nova illa de tresors literaris sorgida al bell mig de l'Hospitalet! Va ser el preàmbul perfecte de la nova programació del grup. Us compartim la crònica de la visita que va fer el Jaume al seu bloc. Un plaer immens!
 
PrestaShop themes