Incerta glòria. Diari de lectura (3)

14 de març 2017 0 comentaris

Seguim avançant en la lectura, lectura compartida i en veu alta. És un plaer, immens, no ens cansarem de dir-ho. Pels lectors: accents, tons i habilitats diferents. Pel text: és fantàstic!. Per l'estona: rica, plaent, engrescadora. Avui, en una hora, quinze pàgines més de lectura.

Mica en mica anem coneixent els personatges. En Cruells, una 'rara avis', seminarista, acompanyat del seu telescopi portàtil, somnàmbul,... També hem localitzat l'al·lucinació de l'altre dia, la dona misteriosa, que no és altra que vídua del carlà, el senyor del castell. Hem conegut la carlana i la seva història, en versió dels moliners, sobretot de la dona molinera que li ha explicat a en Lluís, amb tota cruesa, el que ella pensa de la carlana.

Mica en mica també sabem més coses d'en Soleràs (que té el do d'inspirar antipatia) i ja ha aparegut la Trini, la companya d'en Lluís. Tots tres es coneixen de l'època en què estudiaven batxillerat: en Lluís, la Trini i en Soleràs.

I sabem també, de mica en mica, com passa el temps d'espera, en Lluís: passejant, nedant,... i ara també muntant la 'Bellota, l'euga que li serveix per descobrir millor el territori. Avui ha visitat el monestir, on li esperava una escena sòrdida i macabra.

Aquesta setmana estrenen la versió cinematogràfica, això fa que se'n parli més de la novel·la i que descobrim més coses, de la novel·la i dels personatges.


Us deixem, per acabar, el full informatiu que hem repartit avui.
 
PrestaShop themes