La Bíblia: 'A Tot Vent'

27 de des. 2012 0 comentaris

Quan vam acabar de llegir tot el Quixot -primera i segona part-, cap a l'estiu de l'any 2006, vam tenir una trobada amb l'escriptor Javier Pérez Andújar per comentar l'experiència i parlar de la novel·la, dels protagonistes i de Cervantes. Recordo que, en acabar, li vaig preguntar: I ara, què?. Després de llegir el Quixot, quina lectura ens recomanaries?. Sense dubtar-ho ni un instant, va dir: La Bíblia.

Reconec que em va sorprendre i que, en aquell moment, em va semblar una mica agosarat posar-nos a llegir La Bíblia -no em pregunteu per què- i vam seguir un itinerari lector que ens ha dut a conèixer el detall d'obres com Cien años de soledad de García Márquez, L'Odissea d'Homer, la Divina Comèdia de Dante o El quadern gris de Pla, entre altres.

Ha estat un recorregut humana i literàriament fantàstic i crec que ara sí que ha arribat el moment de dedicar-nos a una obra cabdal de la nostra cultura com és La Bíblia. Així que hem decidit començar l'any 2013 llegint la història de la creació del món en set dies, les 'aventures' d'Adam i Eva al paradís, les històries de Caïm i Abel, d'Abraham, de Jacob, de Noè, etcètera, etcètera, etcètera.

Tinc la sensació que ara és el moment. I un argument de pes seria l'edició que acaba de publicar l'editorial Proa i que farem servir per la nostra lectura.

Es tracta d'una bona traducció, la catalana interconfessional. Es tracta d'un format ideal per nosaltres, tant pel cos de lletra com per la compaginació, sense notes, sense el text a dues columnes i amb il·lustracions del pintor Perico Pastor.



Forma part de la prestigiosa col·lecció literària 'A Tot Vent', de la qual ja vam llegir la versió que Joan F. Mira va fer de la Comèdia de Dante i de la què, més endavant, llegirem la selecció de contes de Les Mil i una nits.

L'objectiu és que aquesta edició ens permeti fer una lectura el més literària possible i que, al marge de les creences religioses de cadascú, puguem gaudir de la lectura i el coneixement de les històries i els personatges més universals que mai s'han escrit.

 
 
PrestaShop themes