Diari de lectura. El quadern gris (24)

27 de març 2012 0 comentaris
Assistents: 18
Temps de lectura: 50 minuts
Capítols llegits: 9, 11, 12, 14, 16, 18, 20, 21, 22, 24, 25 i 26 de febrer de 1919
Temps: Bon temps. Dia de primavera: cel clar, solet,...

Fundació Pla. El primer tema d'avui ha estat parlar de la visita que farem a la Fundació Pla. Ja hem fixat la data: dimarts, 8 de maig. La previsió és arribar a les 11 a la Fundació on ens donaran la benvinguda i veurem l'audiovisual Josep Pla, viatger, després visitarem l'exposició permanent Josep Pla (1897-1981) i en acabar ens desplaçarem a Sant Sebastià i farem la Ruta Josep Pla a Sant Sebastià. Dinar i tornada cap a l'Hospitalet. 

Far de sant Sebastià

De la lectura. A banda de fragments curiosos com la instrucció militar, la descripció de Barcelona que fa l'àvia Marieta, l'elogi de la ciutat per fumar cigars o les referències a Nietzsche, avui caldria destacar l'episodi de les lletres protestades del pare i tot el procés per recuperar-les del fill. Josep pla ho descriu com episodis de la meva d'estudiant que han influït molt més sobre la meva formació, infinitament més que la Universitat mateixa.

Una 'lletra' de la Banca Magí Valls
Una cita (que posa el punt final, pràcticament, a la història de les lletres).
Sempre he cregut que el moll de l’os de la saviesa socràtica: «Coneix-te a tu mateix», és «coneix-te els defectes». Del 18 de febrer de 1919.
 
PrestaShop themes