Diari de lectura. Cercamón (i 11)

7 de juny 2011 0 comentaris
Assistents: 17
Temps de lectura: 35 minuts
Lectura: Dos capítols, els darrers.
Clima: Bon dia
Observacions: Avui ha coincidit amb l'aniversari de la Salut: per celebra-ho, bombons i trufes.

Lectura. Hem acabat la lectura d'en Cercamón: la fugida de Montsegur cap a l'altra banda dels Pirineus i la descripció de la derrota de l'esperit càtar han estat el tema d'aquest final. També  el desengany de les il·lusions trobadoresques i, de retruc, de la independència política d'un 'país dels Pirineus' que no va arribar a ser.

Valoració. Hem tingut temps de fer una roda de valoracions del llibre. Tot i que no ha participat tothom, la sensació general és que el llibre ha agradat, o més ben dit, la història que explica el llibre ha agradat i ha despertat l'interès, en aquest sentit, no ha rebut gaires crítiques. A mi personalment, la lectura d'aquest llibre m'ha fet patir -moderadament- perquè té fragments molt mal escrits i que costaven molt de llegir en veu alta. Us deixo l'única crítica sobre el llibre que he trobat a la xarxa per si algú li interessa consultar-la; va aparèixer a la revista Els Marges l'any 1987 i es titula Quan la literatura és només ideologia. A propòsit de l'obra de Lluís Racionero.

Amb tot, la lectura ha estat estimulant per informar-se més sobre una part de la història de Catalunya realment apassionant; el mateix autor inclou al final de llibre, un seguit de notes i de bibliografia -tot i que ara està  poc actualitzada- per tal d'aclarir alguns aspectes històrics. També ens ha servit, d'alguna manera, per valorar més encara les lectures i els autors i les autores que hem llegit fins ara. 

Futur. L'experiència de la lectura d'en Cercamón ens ha motivat encara més a la recerca d'escriptors que dominin la llengua i l'art d'escriure i d'explicar històries. Hem decidit provar amb Pla, a vuere com sona en veu alta. Al setembre començarem El quadern gris.

I la setmana vinent... la festa de final de curs!!
 
PrestaShop themes