Diari de lectura. L'ànima valenta (1)

16 de febr. 2011 0 comentaris
Assistents: 23 (22 lectors i un fotògraf)
Temps de lectura: 60 minuts
Lectura: Introducció i quatre capítols. 
Clima: Bon temps: una mica de fred i sol. Ahir va ploure, demà plourà, però avui, fa sol!!
Observacions: Un jove fotògraf ha assitit a la sessió.

Lectura. Avui hem començat la lectura de L'ànima valenta. El llibre és, en realitat, una llarga carta que Konradin von Hohenfels escriu al seu 'amic retrobat', en Hans Schwarz, des de la presò d'Spandau tres dies abans de ser excutat. Setembre de 1944. A la carta, Konradin  recorda la seva arribada a l'escola, la impressió que li va causar la olor o més ben dit, la pudor dins l'aula, també les mirades dels companys i, fins i tot, com anàven vestits, de malament. 

Com un joc de miralls, els primers capítols del llibre es corresponen amb els fets dels primers capítols de L'amic retrobat, però el punt de vista ha canviat i, per tant, també la nostra visió de la realitat. En Hans narra l'acostament cap a ell que van fer les 'von', els 'aristòcrates' de la classe i també l'acostament dels 'caviar', els intel·lectuals. També confessa que, tot i ser un privilegiat social i econòmicament, vivia en solitud: sense amics i sense cap mostra d'un amor com cal per part dels pares. En aquest context és en el qual florirà l'amistat dels joves adolescents.    

Visita. Avui ens ha acompanyat un jove fotògraf. Qui sap si del què ha fet en sortirà un bon reportatge? L'experiència s'ho val. Aviat el grup farà 6 anys i s'acosta comfortablement cap a les 200 sessions de lectura. D'altra banda, la presència d'aquest jove ha fet augmentar el número d'homes fins a vuit, vuit homes!!. Els sis lectors del grup al complet, un servidor que modera i el fotògraf. Vuit, inaudit!!
 
PrestaShop themes