Diari de lectura. L'amic retrobat (3)

2 de febr. 2011 2 comentaris
Assistents: 24. Gairebé hem fet ple. Només ens ha faltat el Miquel i no per pròpia voluntat.
Temps de lectura: 50 minuts més 8 minuts de música.
Lectura: 6 capítols. (Del 10è al 15è)
Clima: Sol radiant.

Lectura. Avui hem plorat: la majoria ho hem fet per dins i algú ha deixat sortir les  llàgrimes a  l'exterior. I també hem escoltat música. Anem a pams. Hem llegit sis capítols, alguns de ben curts, sobretot aquells en els què el narrador, Hans Scwarz, fa la descripció del pare i de la mare. Després, han vingut les visites a les cases respectives i les corresponents descripcions dels espais i de les col·leccions de tresors de cadascú.

Tots dos s'han fet diverses visites, amb la diferència que, mentre els pares d'en Hans compartien l'experiència, els pares d'en Konradin no han aparegut mai... fins al capítol clau: la trobada de Hans amb els Hohenfels a l'òpera. Aquesta trobada, en què Konradin ignora la presència d'en Hans provoca la primera crisi dels amics i, també, la brusca entrada en escena dels prejudicis i de les actituts clarament nazistes de la família d'en Konradin. Era el principi de la fi de la nostra amistat i de la nostra infantesa. I ha estat també el moment de les llàgrimes.

Música. Abans de començar la lectura, hem escoltat una petita peça musical  que un quartet  va interpretar en homenatge al pare d'en Hans, el doctor Schwarz. I cap al final de la lectura, just abans del darrer capítol hem escoltat l'obertura d'una òpera que narra la història de Leonora, una dona que disfressada com un guardià de presó, rescata el seu marit Florestan, condemnat a mort per motius polítics.

Aprofitem els moments musicals per fer la pregunta del concurs. Quines obres o quins compositors ens han fet avui d'acompanyants?

Notes. El nostre crític lector, en Leandre, diu que avui ho ha entès gairebé tot del què hem llegit. Donat que ell no pot dir mentides, ens ho hem cregut. O sigui que... endavant! Cada cop ho fem millor. El proper dia acabarem la lectura de L'amic retrobat i presentarem la lectura següent: L'ànima valenta.
 

2 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    La primera "Eine Kleine Nachtmusik" es de Mozart i la segona La Obertura de la ópera Fidelio, de Beethoven.
    Ha estat una lectura esquisida. Gràcies a tots

    Montse V.

 
PrestaShop themes