Diari de lectura. Divina Comèdia (8)

4 de nov. 2009 3 comentaris
Sants, galetes i afonia. Avui, 4 de novembre, és sant Carles Borromeo, tot un personatge. Felicitats generals cap a aquest cronista. Agraiments i, de passada, un parell de lectores han recordat que tenien Carles propers per felicitar -se n'havien oblidat, oh!-. Les galetes però, les ha portat la Isabel. Boníssimes -com sempre que els lectors porten algun menjar per compartir. L'afonia, en canvi l'ha portat el Carles que fa el diari i de coordinador, o sigui que avui donat que no podia parlar, els lectors han agafat la directa i hem tornat a fer quatre cants.

Cants, lectors i pastorets. Quatre cants, vint lectors i escenes més pròpies dels pastorets de Nadal que de l'infern 'dantesc'. Tot això hem reunit avui. És la segona sessió que fem quatre cants, serà que anem agafant el ritme?.

Infern. Cant XX

Al quart fossar Dante i Virgili es troben els embaucadors: mags i endevins, astròlegs i bruixes, condemnats a caminar eternament mirant enrere amb el cap violentament girat. Aquí hi són l’endeví Tirèsies i la seva filla Manto.

Infern. Cant XXI

Cinquè fossar del vuitè cercle. Aquí hi ha els estafadors i traficants submergits en pega bullent. I aquí trobem als dimonis més ‘populars’, els que porten forques i enfonsen els condemnats en la caldera bullent. Pastorets!. Atenció al verset final: I ell amb el cul havia fet trompeta.

Infern. Cant XXII

Aquest cant, com l’anterior té moments de comicitat. El protagonista és un navarrès que aconseguirà enganyar els diables que el turmenten i els farà caure dins la pega, que és on els deixaran els nostres viatgers, camí del fossar dels hipòcrites, el sisè –aquest cercle en té deu, de fossars.

Infern. Cant XXIII

Els viatgers surten de les corredisses i crits dels cants anterios i arriben en silenci a la sisena fossa, la dels hipòcrites condemnats a caminar amb unes capes de plom, daurades per fora.

Concurs. Com heu pogut comprovar, aquesta setmana el concurs arriba tard, gairebé enganxat a la següent sessió -disculpeu-. Així doncs, fem un concurs fàcil. La banda de diables que troben Dante i Virgili al fossar dels estafadors és 'ben curiosa' i els noms no són casuals. Quins noms tenen? (No cal dir-los tots, tres o quatre serà suficient per optar al premi del concurs).

3 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Uf, aquesta setmana creiem que ja no hi hauria concurs!
    Hem trobat els noms ben curiosos dels dimonis; Malacua, Xafagebre, Alacaigut,Barbarínxol, Rascagossos, Focfollet, Cararoja, Dragonàs ... A en Joan Mira només li ha faltar possar-hi en Pere Botero

    Fins dimecres

    Carme i Miquel

  • rosa ha dit...

    Hola Carles, aquesta setmana no he pogut concursar i tampoc podré assistir a la lectura.
    Degut a "una mala pata" porto el braç dret immobilitzat.
    Espero poder venir el dimecres vinent.
    Rosa

 
PrestaShop themes