Diari de lectura. El Petit Príncep (2)

3 de juny 2009 4 comentaris

El llibre.
Igual de delicat i bonic que la setmana passada. Avui la història era menys fràgil i més profunda.

La lectura.
Avui hem llegit molt bé, més bé de l'habitual, més concentrats. Resulta que hem fet un experiment i ha donat resultats. Hem fet un experiment humà; experiment lector i experiment humà. Hem experimentat amb l'oralitat: atents a escoltar i hem experimentat amb la 'humanitat': posar-nos en el lloc de l'altre.


Un experiment humà
.

  • Ingredients: un grup de lectors acostumat a seguir la lectura en veu alta amb el llibre al davant i un lector amb problemes de vista que depèn exclusivament del lector per entendre.
  • Proposta que fa el lector amb problemes de vista a la resta de lectors: tancar els llibres i escoltar qui llegeix.
  • Resultats. Hi hagut més silenci i més atenció que altres dies. També més concentració. Tots hem experimentat el què vol dir seguir la història només escoltant, sense el recolzament del llibre. Així hem trobat a faltar, en algun moment, més volum o més claredat en la pronunciació.
  • Valoració. Un nombre gran de gent ha reconegut que ha estat més atenta i concentrada de l'habitual. Uns pocs, han trobat a faltar el llibre per anar seguint la història. L'experiència ha estat, en general, molt positiva. El Leandre, que ha estat el lector que ha proposat l'experiment, ha observat canvis: hi havia més silenci. S'escoltava millor.
El grup. Vint-i-quatre: 19 lectores i 5 lectors. Som lectors que escoltem, espectadors que llegim. Gent gran amb esperit jove. Joves amb esperit madur. Som un! Si els de la Nike ens veiessin...

4 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Carles,
    Cada vegada que obrim aquest apartat i trobem "encara no hi cap comentari" tenim un certa desil.lusió. El blogg no ha generat una certa continuitat de les tertùlies. Has fet una CRÓNICA acurada, però no hem aconseguit transformar-la en una petita ÀGORA de debat. Porser n`hem parlat poc. Cert que no tots tenim internet, però tenim filles, gendres i néts que estarien encantats d'ajudar-nos i comprovar que encara tenim inquietuts. Valdria la pena que dimecres, a més de gastronomia, en parlessim de cara al proper curs. No et sembla?
    Antoni i Montserrat

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Antoni i Montserrat,

    Fora la desil·lusió!

    Cada cosa al seu lloc. Ja tenim una fantàstica ÀGORA, en viu, cada setmana.

    A mi personalment no em sap greu la falta de comentaris. Sí que m'agrada trobar-ne però entenc que no sempre hi ha coses a dir o que el 'lector' sigui del grup o de fora del grup en té prou llegint la CRÒNICA.

    Miro de tant en tant, les estadístiques: unes 5000 visites,això vol dir unes 600 al mes o unes 20 al dia. No passarem al rànquing dels blogs més visitats però tampoc és la intenció.

    El "diari de lectura" té dos objectius, sota el meu punt de vista:
    1.- Ser una finestra: Fer visible l'activitat que fem i facilitar informació a gent de fora del grup que s'interessi per la lectura compartida en veu alta

    2.- Ser una porta d'accés a les 'noves tecnologies' per la gent del grup poc o gens acostumada a connectar-se a internet.

    Quan comencem la lectura de la 'Comedia' de Dante, tornarem a engegar un concurs per seguir motivant al grup.

    De totes maneres, ja en parlarem a la nostra ÀGORA sobre com es veu el tema.

    Una abraçada,

    Carles

  • carmen ha dit...

    Hola, grup !!!:

    Soy Carmen, que sorpresa !!, no sabía que había blog. Resulta que al consultar la página web de la biblioteca para ver si aún hacíais el grup de lectura a estas alturas del curso me he encontrado con él. Os descubrí y asistí a las sesiones de la Flauta Mágica pero últimamente el horario me coincide con otra actividad así que tuve que renunciar, pero eso sí cada vez que voy al Tecla Sala me fijo en el libro que estáis leyendo y así........un poquito os voy siguiendo. Un día, hablando con Carles me comentó que al final de esta temporada ibáis a hacer el Petit Princep.......y ahora he mirado ......y a poco que pueda mañana igual me paso a escucharos.
    Salut i força,

    Carmen

  • Anònim ha dit...

    Acabem el curs, jo diría que amb molt bona nota.Mica en mica s´ha notat la difèrencia entre els primers dias i els últims. Entre tots ho hem fet possible. Gràcies al grup i a tú Carles, que sempre ens has animat amb un somriure i una paraula agradable.Esperarè amb impaciència el començament del nou curs que ens portarà "La Divina Comèdia".

    Montse Vergés

 
PrestaShop themes