Diari de lectura. El Lazarillo de Tormes (3)

13 de maig 2009 3 comentaris
La lectura. Avui hem llegit el tercer capítol, el més llarg. En aquest "tercer tratado" podriem dir que el Lazarillo completa el seu període d'aprenentatge, doncs conviu durant un mes amb un 'escudero' i aquí aprendrà els vicis de la noblesa, el pes de la honra com a pura aparença externa i a passar encara més gana que amb els amos anteriors.

És el tractat més llarg, ocupa gairebé un terç de l'extensió del llibre. De fet, els tres primers tractats que són tres quartes parts de la història -juntament amb l'últim, el setè- són el nucli rellevant de la vida de Lázaro.

(Il·lustració de l'episodi de l'escudero. Lorenzo Goñi)

Els lectors i les lectores
. Segueixen fidels i engrescats: vint-i-una persones. Amb aquesta lectura fem tirades més curtes que en lectures anteriors. Les situacions ens són més properes i tenim perfectament contextualitzats els personatges, els espais i l'argument. Això comporta una lectura més relaxada. I també més riallera i això també s'agraeix.

Després de l'èpica de l'Odisseu, aquesta és la història d'un noi d'origen humil que acaba amb un cert grau de prosperitat després de passar per mil fatigues com a criat i aquestes fatigues es tradueixen en uns quants episodis plens de comicitat.


3 comentaris :

  • antoni i montserrat ha dit...

    CARLES,
    SEMBLA QUE ENS HAGIM DIVORCIAT DEL lAZARILLO. RES DAIXÒ. PRACTIQUEM LA LECTURA EN VEU ALTA A CASA PER NO QUEDAR DESPENJATS, PERÒ DEMÀ TAMPOC PODREM ACUDIR A LA CITA DE CADA DIMECRES.
    DISCULPA'NS.

  • Darabuc ha dit...

    M'alegra veure que el grup segueix engrescat com sempre. Un grup de la nostra biblioteca local potser llegirà el Lazarillo en el format de club de lectura.

    Una salutació cordial

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Antoni, Montserrat, disculpats. El petit príncep i tot el grup us esperem el proper dimecres. Us agradarà.

    Gonzalo, m'alegra que de tant en tant ens miris. Crec que el Lazarillo és molt bona lectura i, a més, molt 'comentariable'. Si us engresqueu segur que el grup la gaudirà.

    Salutacions

 
PrestaShop themes