Diari de lectura. La Bíblia (7)

26 de febr. 2013 0 comentaris
'La túnica de Josep' de Velázquez
Lectura. Avui hem llegit tot el que havíem previst: del capítol 31 al 37 (ens hem saltat una bona part del 36: la llista genealògica dels descendents d'Esaú) del Gènesi. El gran protagonista ha estat Jacob i la seva descendència: els seus dotze fills, en especial Josep. De fet, aquests seran els personatges que ens acompanyaran en els capítols que ens queden fins al final del Gènesi, al capítol 50. En ells, les 'aventures' de Josep prendran cada cop més protagonisme. 

Velázquez va dedicar un dels dos quadres que va pintar en el seu viatge d'aprenentatge a Roma dedicat a la història de Josep. Si voleu, podeu llegir un comentari del quadre a la pàgina ArteHistoria.

Lectors. Seguim amb gent de viatges i balnearis, potser algun metge també ens té ocupat al personal. Tot i així, setze lectors, dels quals un ens ha dut bombons per celebrar el seu aniversari: noranta dos anys!. Caram! 92!! És com tenir un personatge bíblic al grup, d'aquests que viuen anys i més anys. D'altra banda -coses de sortir a la tele- avui ens ha acompanyat una lectora nova: ens ha vist a la tele i li ha fet gràcia venir. Ja sabeu: el grup està ple però... no sabem dir que no. S'ha quedat, després hem descobert que es diu Lea, com un dels personatges que més ha sortit avui, Lia, la primera dona de Jacob. Curiós, no?

El full de la sessió d'avui:
 
PrestaShop themes