Diari de lectura. La Bíblia (6)

19 de febr. 2013 1 comentaris
Lectors. Avui érem més poquets, només disset, tot i així, com passa sovint per un motiu o altre, avui també ha tocat caixa de bombons. El motiu d'avui: celebrar els 80 anys de la Neus.
Radiant! Fet i fet, no sembla que faci vuit anys que va venir amb les seves dues germanes, a compartir la lectura en veu alta del Quixot. Una de les lectores fundadores. 

Lectura. Hem llegit des del capítol 25 del Gènesi fins al 30, això inclou el famós episodi del plat de llenties entre Jacob i Esaú i també les 'peripècies' de Jacob per aconseguir casar-se amb Raquel i les 'facilitats' que li oferia tothom per tenir descendència: avui n'hem conegut quatre, de mares dels fills de Jacob. Qui ho havia de dir! 

En tot cas, recordem que aquests relats tenen una funció 'fundacional': serveixen al poble d'Israel per explicar els seus orígens i la seva història. També el valor de la descendència i el de ser cap de clan, d'aquí la importància de la primogenitura que Jacob aconsegueix a canvi del plat de llenties i enganyant posteriorment a Isaac, el seu pare (amb la connivència i complicitat activa de Rebeca, la mare. Embolica que fa fort!) 

La lectura de La Bíblia està resultant fantàstica. Realment és un llibre únic, el miris com el miris (i el llegeixis com el llegeixis). Us deixo el full d'avui:

1 comentaris :

 
PrestaShop themes