Diari de lectura. Pere Calders (1)

18 de set. 2012 2 comentaris
Ja tornem a ser, tornem a llegir. Avui hem començat la nova temporada del Grup de lectura en veu alta. Sabeu que el nostre grup és una barreja de formalitat i disbauxa, de tradició i de innovació,... Així que, un cop llegit El quadern gris de Pla, quin autor podia omplir la nostra ànsia de lectura compatida?

Pere Calders. La commemoració del centenari de Sales, Calders i Tisner ha estat l'excusa perfecta. Hem triat Calders. I avui hem començat la lectura del llibre Invasió subtil i altres contes.. A més, hem aconseguit la versió en lletra gran d'Edicions 62. Fantàstic!

La primera edició d'aquesta obra va ser publicada a Edicions 62 l'any 1978.En lletra gran, l'any 2011

Farem un petit canvi de costums en relació a l'any passat: després de cada conte farem tertúlia, així dedicarem més estona a comentar el que llegim i posarem en comú dubtes i opinions.    

Grup. També hi ha canvis de gent en relació a l'any passat, hi hagut altes i baixes. Avui erem 16 però el número de persones apuntades ara mateix és de 20 (els metges i els balnearis ens han distret els què falten). Hi ha quatre persones - Montserrat, Angels, Joaquima i Teresa - que, malauradament, no poden venir per problemes de salut, se'ns ha incorporat definitivament l'Elisabeth i hi ha un parell més de 'noies' noves que han dit que vindran. Una abraçada virtual a totes elles.

Avui hem llegit dos contes: Invasió subtil i Un trau a l'infinit. Comparteixo el que diu Toni Sala sobre Calders a la revista L'Avenç d'aquest mes:

La literatura no mira de capturar sinó de detectar, 
d'embolcallar un misteri,  de donar el motllo d'una ambigüitat. 
Per això és tan difícil dir de què parla exactament un conte de Calders. 
Parla del que parla. La intenció no és parlar sinó embolcallar.

(Continuarà...)

2 comentaris :

 
PrestaShop themes