Diari de lectura. El quadern gris (1)

13 de set. 2011 0 comentaris
Assistents: 21
Temps de lectura: 45 minuts
Temps: Calor
Observacions: Bombons d'en Jacinto i un parell de records d'estiu en forma de punts de llibre d'Islàndia i de Roma.

Curs. Comencem nova temporada. El quadern gris. Un dietari és la nova proposta de lectura pel “Grup de lectura en veu alta”. La idea és compartir amb Josep Pla una bona temporada. L'hem triat per ser  Pla un dels grans escriptors i El quadern gris un dels grans textos de la literatura europea del segle XX.



L’any 2008 (90 anys després) de la seva publicació) l’associació Xarxa de Mots amb la col•laboració de la Fundació Josep Pla va encapçalar una iniciativa de lectura en comú d’aquest dietari que trobareu a http://elquaderngris.cat/blog/ i que us donarà accés a molta informació i a un munt d’anècdotes i curiositats.


Lectura. L'estil de Pla és senzill i clar. Les escenes i els episodis que ens descriu, siguin les que protagonitza personalment o, simplement, les que observa són quotidianes. Tot plegat fa que l'aproximació i la compresió del seu dietari sigui fàcil. El nostre repte serà adeqüar-nos al seu ritme, al seu vocabulari i a la seva visió del món. I com sempre: llegir a poc a poc, respirar, vocalitzar i fer-nos entendre. Avui, gairebé ho hem aconseguit.     


 
PrestaShop themes