Diari de lectura. El camino (1)

22 de set. 2010 3 comentaris
Assistents: 21 (20 lectors més el moderador).
Temps de lectura: 45 minuts.
Lectura: 2 capítols i quart. El llibre en té 21, de capítols, no tots de la mateixa durada.
Clima: Dia assolellat enmig d'una setmana plujosa.
Observacions: Una nova incorporació: la Teresa. Amb ella, el grup està tancat a 26 persones, tot i que hi ha una lectora que no hem pogut localitzar i que no s'ha reincorporat al grup. 

Salut. Avui, abans de començar la lectura de El camino, he llegit un text que em va fer arribar una de les lectores del grup, la Salut. És un escrit titulat  Experiència d'un viatge humà i diví, d'aventura i de ficció literària i recull la seva evolució com a lectora de la Divina Comèdia: de la inseguretat  a la superació, de la dificultat a l'interès i a l'enriquiment personal, del repte individual a la resposta col·lectiva. I això és el veritable tresor: l'estímul i la força del grup per superar els reptes. Un grup que, com ha deixat escrit la Salut, ofereix paciència, generositat, companyonia i bona amistat. Tot això, afegit a una bona lectura. Què més volem? 

(Agraïments a la Salut per compartir amb tots les seves reflexions, íntimes i personals)

El camino. Finalment, hem canviat d'ambient. Avui tot just l'hem tastat però aviat ens serà del tot familiar: l'aldea de Daniel, el mochuelo, els seus amics, la seva gent, el paisatge,... Un canvi d'aires que anirem inspirant a poc a poc. De moment, hem començat bé: la lectura és més agraïda, ens en sortim millor i, a mesura que avanci el curs, agafarem el ritme i encara millorarem. El camino és una història clara, nítida, realista, nostàlgica, poètica i graciosa, i molt ben escrita, amb estil i amb ofici.  


Concurs "Delibes". Ja sabeu que el nostre concurs és pels escollits, no és multitudinari. Tampoc és un concurs amb premis exhuberants. És un concurs minimalista però constant. O sigui que el mantenim. Amb el concurs aprofondirem amb el coneixement sobre l'autor i la seva obra. 

Preguntes d'avui: Quina va ser la primera novela de Delibes? Va guanyar algun premi?
I El camino, quin número de novel·la va ser? Segona? Tercera? Quarta? Cinquena?...

3 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Ens fas investigar molt Carles, no som tan "il.lustrats" com per saber tot el que ens preguntes. Hem buscat, doncs, i creiem que tenim les respostes.

    La seva primera novel.la fou "La sombra del ciprés es alargada" i amb ella va guanyar el Premi Nadal.

    I "El Camino" creiem que fou la seva tercera novel.la.

    I en tot cas ja tindrem la resposta correcta la setmana vinent.

    Fins el dia sis que la propera setmana estem de vaga.

    Miquel i Carme

  • Anònim ha dit...

    Estic d´acord amb la Carme i el Miquel La 1ª novel.la va ser "La sombra del cipres...." l´any 1947 i el Premi Nadal el va rebre l´any l948.

    La seva 3ª novel.la, va ser El Camino publicada l´any 1950.

    Fins el 6 que em tindreu de fel.licitar.

    Montse Vergés

 
PrestaShop themes