Entre la 'Divina Comèdia' i 'El camino'

8 de set. 2010 2 comentaris
Divina Comèdia (i 37). Darrer apunt que va quedar pendent a final del curs passat. Un cop acabada la lectura i la tertúlia vam fer una festa per acabar el curs. Això va ser el darrer dia de juny i ja hi havia gent de vacances: ja sabeu, viatges cap aquí, viatges cap allà. Va ser una festa tranquil·la -aquest cop no va haver actuacions espontànies-, gastronòmicament potent -com totes- i va servir per posar punt i final a curs ben especial en el què hem deixat el llistó molt però que molt alt.

Tan tranquils i relaxats estàvem que em vaig oblidar de fer la foto de grup. Us deixo l'única foto testimoni d'aquell dia, la dels diplomes (sense obrir) que vam repartir. Els qui no vau poder venir a la festa, ja sabeu: el diploma us espera!. 
 

Un divertiment. Gràcies a la complicitat de la Silvia i el David, companys de la biblioteca capaços de trobar i descobrir les coses més sorprenents, aquest estiu he pogut veure una versió de l'Infern de Dante en dibuixos animats, més concretament en versió 'manga' japonés. La versió ve a ser una barreja de "Dragones y mazmorras" amb "El Senyor dels Anells". En realitat, és una versió bastant lliure: per exemple, a la primera escena, Dante apareix a cavall, amb una espasa a la mà disposat a lluitar contra les tres bèsties que li barren el pas. I a l'escena final, el llac glaçat i silenciós on trobem a Llucifer, acaba convertint-se en un esclat de foc i flamarades a causa d'una batalla campal, totalment inexistent a l'obra de Dante. De fet és una versió "pura èpica", sense un bri de lírica. Tot i així, un divertiment!      

Properes lectures.  Un dels objectius d'aquest primer trimestre és fer bones lectures però més senzilles, de manera que ens poguem concentrar més en la lectura sense haver-nos de preocupar a causa de la dificultat del text. Seran lectures més aviat curtes i acabarem el trimestre amb un taller de 'recitació'. Aquest és el calendari previst:
  • Setembre-octubre: El camino de Miguel Delibes
  • Octubre: L'amic retrobat de Fred Uhlman
  • Novembre: El primer glop de cervesa i altres plaers minúsculs
  • Desembre: Taller amb la Sílvia Llorente

Recordeu: dimecres, 15 de setembre comencem a caminar.

2 comentaris :

 
PrestaShop themes