Tertúlia sobre l'Infern. Divina Comèdia (12)

2 de des. 2009 0 comentaris
Tertúlia. Avui tocava parlar i hem parlat. Una hora llarga. També hi havia la possibilitat de llegir algun fragment de l'Infern que ens fes gràcia, però amb aquesta iniciativa no hem triomfat. Sort que en Leandre -com ja va sent habitual- ens ha recitat de memòria i en italià un fragment: el començament de la Divina Comèdia.

Nel mezzo del cammin di nostra vita
mi ritrovai per una selva oscura
ché la diritta via era smarrita.
Ahi quanto a dir qual era è cosa dura
esta selva selvaggia e aspra e forte
che nel pensier rinova la paura!

La tertúlia ha estat animada. Tothom ha parlat -d'això es tracta-. Avui erem vint-i-dos. Un titular: El llibre ens costa però el volem acabar. Aquesta ha estat una opinió repetida diverses vegades: M'ha agradat llegir-lo però no he acabat d'entrar-hi al llibre i, malgrat tot, m'agradaria acabar-lo.

La veritat és que en algun moment, al llarg de les onze sessions de la lectura de l'Infern, podia semblar que tindriem prou amb aquesta part del llibre. M'ha alegrat veure la convicció del grup en acabar-lo. Segurament, de tots els llibres que hem llegit fins ara, aquest més que cap, hagués quedat abandonat per molts lectors del grup en una lectura individual.

A banda d'això, també s'ha valorat l'espectacular imaginació de Dante a l'hora de descriure l'infern i els càstigs dels condemnats. Tothom compartia la sensació d'estar davant un llibre majestuós del qual hi hauria molts aspectes per conèixer i aprofondir.

Futur. El proper dimecres, 9 de desembre, farem la festa de final de trimestre i ens tornarem a trobar passat festes per començar la lectura del Purgatori.
 
PrestaShop themes