Diari de lectura. Divina Comèdia (4)

7 d’oct. 2009 6 comentaris
Sortiu fúries de l'infern!! Per segon dia consecutiu hem mantingut el ritme dels tres cants, això ens ha permés arribar a les portes de la ciutat infernal de Dite.

Sembla que podrem mantenir aquest ritme, tot i que em consta que hi ha lectors que es pensen que aquesta és una lectura difícil. No és cert, ara bé hem de fer els possibles per aconseguir que aquests lectors es relaxin i millorin la lectura d'una narració en vers. De coma a coma i de punt a punt.

La lectura d'avui m'ha recordat d'una banda als "pastorets" (l'aparició de les fúries) i de l'altra a les arts màgiques de Harry Potter quan 'San Miquel' aconsegueix obrir les portes amb la seva vareta.

Cant VII de l'Infern
. Virgili i Dante arriben al quart cercle, cercle que és compartit per avars i pels pròdigs, és a dir pels qui gastaven massa poc i els qui gastaven massa. Condemnats per vicis contraris, giren en roda i topen entre ells, són dos bàndols que xoquen eternament i han de recular empenyent una gran pedra.

Cant VIII de l'Infern. Havent passat l’estany Estígia, hem arribat fins al cinquè cercle, el dels colèrics. En aquest cant els viatgers arriben a la vora de l’infern profund: als murs de la ciutat de Dite, allà trobaran l’oposició dels dimonis per seguir endavant

Cant IX de l'Infern. Les “fúries” de l’infern amenacen Dante i li barren el pas. Finalment però, ha d’arribar un enviat celestial que fa obrir les portes i els viatgers entren al recinte interior de l’infern on trobaran i sentiran els heretges condemnats i torturats.

Concurs. Quan les fúries volen impedir el pas dels viatgers, reclamen l'ajut d'un personatge mític, al qual Virgili recomana a Dante que el no miri. Qui és aquest personatge i perquè no l'ha de mirar Dante? I si algú s'anima a investigar més: Quin càstig pateixen els colèrics condemnats al cercle cinquè?

6 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    El personatje mitic, crec que es Teseu.
    Virgili li diu que no miri perque el poden convertir en pedre.

    El càstic dels colèrics es estar capbussats com a porcs en el fangar per sempre.

    Molt interessant està aixó. A reveure.

  • rosa ha dit...

    Hola sóc la Rosa, a veure si ho encerto!
    1.-Dante no pot mirar a l'arcàgel St. Miquel perquè no està mort.

    2.-Els colèrics estan en un mar de fang o llot, nedant tota l'eternitat

    Fins dimecres. Rosa

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Hem de millorar la resposta a la primera pregunta. Segurament la pregunta és poc clara. Situem-nos: Som al cant IX, Virgili i Dante han arribat a les portes de Dite, allà troben tres fúries infernlas que els barren el pas. Aquestes fúries convoquen 'un personatge mitològic' al qual Dante no pot mirar. Quin és aquest personatge mitològic -femení-? i Per quina raó no se'l pot mira?

  • Anònim ha dit...

    o.k. tens raò. Es tracte de Medusa
    un monstre femení la mirada de la qual convertía a la gent en pedra.

    Sort de la Viquipèdia,jeje.

    Gràcies....

    Montse V.

 
PrestaShop themes