Diari de lectura. L'Odissea (4)

22 d’oct. 2008 4 comentaris
Lectors. Avui hem tornat a ser 19 divinals lectors disposats a acompanyar Telèmac a Esparta a buscar notícies del seu pare. La frase del dia ens la deixat la Lali -una de les recents incorporacions- a l'acabar la lectura: El que no m'imaginava jo és que això de llegir en grup fos tan relaxant. Tots en silenci... escoltant... No estic acostumada. A tot arreu on vaig tothom parla molt. Per mi, això és una meravellosa estona de relax.

La lectura. Teníem previst llegir tot el cant IV però ens ha faltat temps, ens ha quedat la darrera part quan Penèlope s'assabenta del viatge de Telèmac i dels plans dels pretendents d'eliminar-lo, l'haurem d'enllestir el proper dimecres.

A banda d'això, crec que avui hem tingut un bon nivell de lectura. Hi ha lectors amb tendència a còrrer massa i això comporta problemes de vocalització, canvis de paraules i dificultats per donar sentit al text. L'altre dia en vam parlar i avui han fet esforços per trobar un ritme més pausat i això no és gens fàcil però -sincerament- crec que Atena, la dea dels ulls d'òliba, i Zeus, el de la mirada espaiosa, ens comencen a observar amb benevolència i això es nota.

Argument. Telèmac i Pisístrat (el fill de Nèstor) són rebuts pel rei Menelau i la reina Helena.Hèlena i Menelau parlen d’Odisseu i expliquen diverses històries de la guerra de Troia. Telèmac explica el problema que tenen a Ítaca amb els pretendents i fa preguntes sobre el seu pare. Menelau explica que el déu Proteu els hi ha dit que Odisseu és a l'illa de Calipso, Ogígia. Mentrestant al palau d'Odisseu, els pretendents s’han adonat del viatge de Telèmac i es conjuren per tal d'emboscar-lo i assassinar-lo quan torni

La sala. Una part de l'ambientació: els personatges, els resums dels cants llegits -quatre- i els gravats d'en Ricart.





4 comentaris :

  • Ilumi ha dit...

    Felicitats per tot plegat: el bloc, l'experiència, el llibre escollit!!
    Que el viatge sigui molt llarg i els homes: vigileu amb Circe!! ;·D

  • sfer ha dit...

    Llegint les cròniques d'aquestes primeres sessions, m'han entrat moltes moltes ganes de viure una d'aquestes lectures en veu alta en directe. Estaré al cas, perquè potser quan Odisseu ja sigui a casa, i passeu pàgina (mai millor dit) tot cercant una altra aventura, m'incorporaré a les vostres estones de relax. Estic segura que no m'anirà gens malament posar una mica de pausa en la meva vida lectora!

  • elelluk ha dit...

    Conta'm Musa [....]Parla'ns-en, filla de Zeus, des d'on vulguis, també a nosaltres.

    Restaré a la guait del vostre viatge per les paraules d’Homer, us dessitjo un bon vent.

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Ilumi: gràcies! La durada prevista del viatge és de 25 setmanes o sigui que passarem tot l'hivern "de creuer pel mediterrani". De lujo! Si vols embarcar qualsevol dimecres,... ja ho saps, seràs benvinguda. Prenc nota de l'avís per navegants: al tanto amb la Circe. Alguna cosa més a tenir en compte?

    Sfer: certament és una experiència lectora diferent, una altra manera de relacionar-te amb la història i amb el llibre: convius amb ell durant molt de temps i actua com les dosi de boletes homeopàtiques...i a sobre relaxa quan la prens. Quan vulguis...

    Elelluk: gràcies pels bons dessitjos, són imprescindibles. Si ens vols escoltar, t'anirem "contant" des de la Tecla Sala cada setmana com ens va el viatge.

 
PrestaShop themes