Diari de lectura. L'Odissea (2)

9 d’oct. 2008 0 comentaris
Avui ha anat millor que el primer dia. En general, hem llegit millor, més clar i la sensació és que ja hem començat a familiaritzar-nos amb el context de la història. Els lectors que van tenir més dificultats la setmana passada es van endur el llibre i s'han llegit el pròleg i han repassat el capítol que vam llegir, també han pogut llegir les notes a peu de pàgina amb calma i això els ha anat molt bé.

Avui erem 19. Haurem d'aconseguir més llibres perquè en falten. Si un dia hi som tots no ens arribaran. Hem llegit el cant II sencer. Tothom que ha volgut ha llegit el seu paràgraf, només la Maria, de moment, s'estima més escoltar, temps al temps.
Les noves incorporacions al grup de lectura estan satisfetes, així ho manifesten. Si abans de començar, tenien dubtes sobre la seva continuïtat, ara estan encantades. Què bé!

Pel que fa a la història, avui Telèmac, amb l'ajut d'Atena, s'ha fet un home i ha començat a prendre decisions: ha convocat als itacesis i ha plantat cara als pretendents. El final del cant amb la descripció de l'inici del viatge de Telèmac cap a Pilos l'hem trobat preciós.

Els noms grecs segueixen posant-nos en dificultats. Al Jacinto avui li ha tocat començar amb la frase "I l'Evenòrida Leòcrit va contestar:...". Pobre Jacinto i pobre Evenòrida!


Ah! Se m'oblidava: ja hem començat a decorar la sala: tenim mapa, biografies de personatges i resum dels cants llegits, a més de les magnífiques reproduccions dels gravats d'E. C. Ricart de la primera edició d'en Carles Riba publicada el 1948 en edició de bibliòfil.
 
PrestaShop themes