Torna el Club de Lectura en Veu Alta amb "L'Odissea"

17 de set. 2008 0 comentaris
[Canal-h.net, 17 de setembre de 2008]


Amb una xerrada sobre l’autor clàssic grec Homer, la biblioteca Tecla Sala inicia les activitats del trimestre. La conferència, que tindrà lloc avui, 17 de setembre, a les 12 hores, és la primera activitat del nou curs del club de lectura en veu alta que començarà el dimecres, 1 d’octubre, llegint el llibre més conegut d’Homer: L’Odissea. La xerrada la durà a terme Joan Alberich, traductor de L’Odissea al català.

L'Odissea és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer. L'altre és La Ilíada. Està compost per 24 cants. Probablement va ser compost al segle IX aC. Relata les aventures de l'heroi grec Odisseu (també anomenat Ulisses) des que va partir de la conquerida Troia fins que torna a casa seva a Ítaca. En un principi era un poema oral, després es va fixar per escrit i es va traduir a centenars de llengües.

El club de lectura en veu alta es realitza tots els dimecres, a les 12 hores a la biblioteca Tecla Sala. És un dels clubs de lectura amb més èxit. El curs passat va celebrar les 100 sessions. Habitualment hi assisteixen unes 20 persones. Des que es va iniciar l’activitat, el 2005, s’han llegit entre d’altres, El Quixot, de Cervantes, i Cien Años de Soledad, de García Màrquez.La lectura de L’Odissea ocuparà els clubs de lectura en veu alta que queden del 2008 i es perllongarà el 2009.

http://www.canal-h.net/inc/noticia.php?idn=20080917111031

Canal-h.net. 17/09/08
 
PrestaShop themes