Diari de lectura. La Bíblia (19)

11 de juny 2013 0 comentaris
Com que ja hem acabat de llegir La Bíblia en veu alta, avui hem tornat a tenir 'classe'. Amb en Jaume Botey, un luxe! Ens ha vingut a parlar de la història del 'poble d'Israel' un cop entra a Canaan.

Tot i que hi hagut alguns comentaris de caire més 'teològic', com per exemple a l'hora de parlar del paper d'aquest 'déu' tan intervencionista en les guerres i tan sanguinari en les victòries, el tema principal de la xerrada del Jaume ha estat 'històric'.

Amb una clarificadora línia del temps, ens ha mostrat l'evolució d'Israel en paral·lel a la història d'Egipte (al sud de Cisjordània) i a la història d'Asiria, Babilònia (al nord), Grècia o Roma i la seva influència en la història del poble d'Israel.

Ens ha explicat l'aparició de la monarquia (Saül, David, Salomó,...), la divisió entre el regne del Nord (Samària) i el del Sud (Israel, pròpiament dit), hem mencionat la nova captivitat a Babilònia, el domini grec d'aquelles terres, l'aparició de Roma,... Amb aquesta contextualització hem posat fi a les sessions dedicades al llibre més singular i influent que mai s'ha escrit.  


 
PrestaShop themes