Diari de lectura. La Bíblia (14)

7 de maig 2013 0 comentaris
La setmana passada vam acabar la sessió de lectura amb l'inici del primer capítol del llibre dels Nombres, per veure l'estil i després, vam saltar al capítol 10 quan torna la part narrativa i els israelites es marxen del Sinaí i es comencen a queixar, de nou, dels problemes de menjar que tenen caminant pel desert cap a la 'terra promesa'.

'Gloom' de Perico Pastor

Si el Levític és el llibre de les lleis del culte i del 'codi de santedat', i està pensat bàsicament pels 'levites' i sacerdots, el llibre dels Nombres és el recompte d'un poble que ha crescut, un cens dels israelites. Ara bé, també és, d'alguna manera, la continuació del final de l'Èxode, interromput pel cos legislatiu del Levític.

Avui hem continuat amb aquesta ruta pel desert. Hem llegit a partir del capítol 11 fins al 20. Entre queixes, murmuracions i alguna que altra rebel·lió contra Moisès i Aaron, els israelites han arribat a les portes de Transjordània, a l'est del mar Mort. L'intent d'entrar a Canaan -a Cisjordània- directament ha resultat infructuós, les ciutats són fortificades i els pobles, més forts.
 
PrestaShop themes