Diari de lectura. El regalo de los Reyes Magos

12 de gen. 2011 0 comentaris
Assistents: 24 (només ha faltat la Carme, engripada)
Temps de lectura: 50 minuts
Clima: Bon dia, com acostuma a passar els dimecres.
Observacions: Primer dia després de les vacances de Nadal, màxima assistència. 

2011. Encetem l'any i comencem un nou trimestre de lectures. Després de passar tot el curs anterior super programat per tal de portar a terme la lectura de Dante, aquest és el curs de la improvització i dels llibres prims. Així que, aprofitant la llibertat del calendari, he retardat una setmana la lectura de L'amic retrobat i ens hem regalat una petita joia en forma de conte: El regalo de los Reyes Magos amb les il·lustracions de la Lisbeth Zwerger.


El regalo de los Reyes Magos. És un conte curt, molt curt. Mitja horeta curta de lectura. Ara bé, és 'un dels contes més romàntics de la història de la literatura', sense ser ensucrat, ni empalagós. Com diu l'autor de la crònica escrita pel miniprograma de ràdio "La Biblioteca", aquest és un relat ple de lirisme realista, d'humor tràgic, de dolça poesia amarga. Si voleu llegir la crònica sencera -a mi m'ha agradat força-, la trobareu aquí.


Oh! O. Henry.Amb la lectura d'aquest conte, hom pot acabar descobrint l'autor que hi ha al darrera: l'O. Henry (1862-1910). Tot un persontage, un mestre del relat breu. Entre altres coses, va popularitzar els finals soprenents, de manera que es va arribar a parlar dels finals "a la manera O. Henry".  Hi ha molt poca cosa traduida però a la biblioteca, a més d'aquest conte, podeu trobar el llibre Esto no es un cuento y otros cuentos, editat per Barataria l'any 2008. 

Fred Uhlman (1901-1985) també és un personatge singular. Era advocat i pintor però el reconeixement li va arribar amb la publicació d'una novel·la curta basada an la seva pròpia experiència: L'amic retrobat. Aquesta serà la nostra lectura de les properes tres o quatre setmanes.   


 
PrestaShop themes