Diari de lectura. L'Odissea (9)

26 de nov. 2008 4 comentaris
Lectors i lectores. Dinou de presencials i cinc d'ausents (com a mínim un parell són de viatge, esperem que no mengin lotus i s'enrecordin de tornar), tots divinals .

Avui hem rebut una invitació per assistir a l'acte de presentació d'una Odissea adaptada per Albert Jané, il·lustrada per Pep Montserrat i editada per Combel. Es fa aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre al Museu d'Arqueologia de Catalunya i diu que en acabat gaudirem d'una degustació de sabors de l'antiga Grècia. Sembla interessant. Ho he comentat al grup, l'hora no acompanya però tot i així, hi anirà una representació, naturalment.

Lectura i lectures. Trobo que avui hem llegit bé, en general: molt correcte i amb ritme. Els qui els hi costa més de llegir, han llegit un fragment més curt i amb més concentració. A més, com la història s'entenia prou bé, hem fet poques interrupcions.



L'argument. Amb el cant X hem anat a tres illes ben diferents: l'illa d'Èol, l'illa dels Lestrígons i l'illa d'Eea. Uns dies després d'abandonar el país dels ciclops, Odisseu i els seus companys van arribar a l'illa d'Èol, déu dels vents. Quan marxaven, Èol li regalà l'odre de pell de bou, amb els vents tancats a dins, però els companys d'Odisseu, pensant-se que dins l'odre hi havia riquesa, el van obrir i tots els vent s'escaparen. Es formà un huracà que se'ls endugué de nou mar endins. Van seguir navegant fins arribar a l'illa dels Lestrígons, on el sol no es pon mai i a on van morir nombrosos homes i només es va salvar una embarcació. Tristos, van arribar a l'illa d'Eea, on habitava la maga Circe, filla d'Hèlios, que va transformar la meitat dels homes en porcs, però que més tard els va desencantar. Al cap d'un any de viure allí, Odisseu i els seus homes van dir a Circe que volien marxar cap a Ítaca. La maga els avisà que abans de tornar havien de passar per l'Hades a demanar consell a l'endeví Tirèsies.


El temps i l'espai. Hèlios avui també ha vingut a escoltar-nos. El sol ens ha acompanyat tota la sessió. Mica en mica, anem omplint la sala d'il·lustracions, d'itineraris i d'arguments. Comença a fer goig.

Concurs. La pregunta d'avui és: Quantes embarcacions, amb Odisseu i els seus companys, surten de l'illa dels Lestrígons? I una mica més difícil: quin és el nombre de guerrers que acompanyen Odisseu a l'illa de Circe?

4 comentaris :

  • rosa ha dit...

    Hola, un cop més intento respondre les preguntes de la setmana: *Quantes embarcacions, amb Odisseu i els seus companys, surten de l'illa dels Lestrígons? Va sortir una barca.
    *Quin és el nombre de guerrers que acompanyen Odisseu a l'illa de Circe? Crec que van ser 44 guerrers.
    Aquesta vegada no estic molt segura! Fins dimecres. Rosa.

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    La meva nauva fugir a temps...però les altres es van perdre allí totes juntes.
    Sí senyora, Odisseu arriba a l'illa de Circe -següent parada després dels lestrígons- amb una sola nau.

    Pel que fa als companys, Odisseu els va comptar quan eren a l'illa de Circe i els va dividir en dos grups que comandarien el propi Odisseu i Euríloc. Euríloc se'n va a explorar amb el seu grup: vint-i-dos companys. Hem de suposar que Odisseu es queda amb 22 companys més. Per tant, el nombre de guerrers que queden ha de rondar els 44, crec jo també.

  • Anònim ha dit...

    NO ES TRACTA DE CONTESTAR EL CONCURS. LO QUE VOLEM ES TROBAR LA MANERA DE CONECTAR AMB VOSALTRES.

 
PrestaShop themes