Diari de lectura. L'Odissea (3)

15 d’oct. 2008 4 comentaris
Tercer dia. Bona assistència: 19 persones. Han tornat lectores que estaven de viatge però sembla ser que n'han marxat d'altres. Avui precisament, havíem preparat la sala per estar més amples si finalment erem més de 20. Per cert, fa dos dies que trobem a faltar la Montserrat R. -una de les veus més maques del grup i amb una dicció excel·lent-, espero que la retrobem aviat.

La foto: Vestits per a l'ocasió. S'han de cuidar els detalls (i la Francesca ho fa).

Argument. Avui hem llegit el Cant III: Telèmac ha arribat a Pilos acompanyat de'Atena, buscant notícies sobre el seu pare. Allà, Néstor li explica alguns episodis de la guerra de Troia i de la tornada d'alguns combatents. Després, l'envia a Esparta a parlar amb Menelau, ja que aquest fou l'últim en tornar de la guerra.

La lectura. Diu Carlos García Gual, catedràtic de Filologia Grega a la Complutense, que L'Odissea és un poema d'hospitalitat. Avui ho hem comprovat: la rebuda que fa Nèstor de Telèmac -quan encara no és més que un estrany- és un magnífic exemple. Quin banquet! I un cop satisfets de la menja, és quan ve la pregunta: Forasters, qui sou?. Com han canviat les coses!

Avui la descripció de la guerra i del retorn dels guerrers estava plena de topònims, gentilicis i de noms de persona -molts d'ells desconeguts per nosaltres- que ens han complicat una mica el ritme de la lectura. A banda d'això, el fil conductor ha estat fàcil de seguir.

El bloc. Avui l'hem fet públic i l'hem ensenyat al grup. Esperem que per aquells que vulguin sigui un nou estímul.


4 comentaris :

  • mikigpp ha dit...

    veig que el blog està en sintonia amb l'activitat així doncs, tots dos admirables. M'en faig ressò al meu propi blog si teniu curiositat què en dic mire-ho.
    Gràcies.
    La samarreta dona fe de l'entusiasme molt inspirador.

    http://pensandodemasiado.blogspot.com/
    Homero en plena forma

  • Darabuc ha dit...

    Per a en Carles i tot el grup: felicitats i ànims per molts anys. Visc molt lluny i em toca quedar-me amb les ganes d'acompanyar-vos, però em renoveu les ganes de buscar la forma d'obrir un grup per aquí.

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Emma: gràcies per trobar el grup admirable i per fer-te ressò al teu bloc. Si un dia vols compartir l'experiència de la lectura amb nosaltres, serà un plaer donar-te la benvinguda.

    Gonzalo: ens pots acompanyar en la distància -els teus ànims han arribat molt bé i s'agraeixen- i també ens pots explicar els fruits de les ganes renovades. Crec que ja ho saps: amb il·lusió, ganes i un bon llibre tot és possible.

  • Darabuc ha dit...

    A veure què surt. L'any passat, com saps, vàrem fer el taller de lectura. Però la mobilitat de la gent a les zones rurals de per aquí baix és molt alta i ens coincidia que la meitat del grup canviava de residència amb el canvi de curs, fos perquè anaven a estudiar fora o perquè eren mestres i els tocava o havien demanat una altra escola. Però coincideixo amb tu que amb ganes, il·lusió i un bon llibre trobarem la forma d'enganxar de nou. Diuen que en temps de crisi veiem més la tele i sortim menys... potser seria més divertit sortir més a la biblioteca, que no costa pas res!

    Una abraçada per a tots

 
PrestaShop themes