40 anys de 'Cien años de soledad'

30 de maig 2007 0 comentaris
[Canal-h.net, 30 de maig de 2007]

La biblioteca Tecla Sala celebra els 40 anys de ‘Cien años de soledad’.
Amb la participació d’estudiants de l’IES Mercè Rodoreda

Avui, 30 de maig, es compleixen 40 anys de la publicació de Cien años de soledad, la novel•la més coneguda de l'escriptor colombià i premi Nobel l'any 1982 Gabriel García Márquez, que narra la història de la família Buendía durant 6 generacions en un poble fictici anomenat Macondo. La novel•la és considerada una de les obres fundacionals del corrent literari del realisme màgic.

Amb motiu d'aquesta efemèride, el grup de lectura en veu alta de la biblioteca central Tecla Sala fa avui una intepretació especial de Cien años de soledad, novel•la que venen llegint des de fa algunes setmanes al club de lectura en veu alta. També participen en l’acte alumnes de Batxillerat i professors de literatura de l'institut de Secundària Mercè Rodoreda, del barri del Centre.

Carles Ferrer, coordinador del grup de lectura de la biblioteca Tecla Sala, creu que la narració oral de Cien años de soledad la fa més intensa. Carles Ferrer també ha indicat que el fet que cada dimecres es faci una lectura en veu alta de Cien años de soledad a Tecla Sala està servint per divulgar encara més la novel•la i la resta d'obres de García Márquez.

Anteriorment, el grup de lectura de Tecla Sala ja havia llegit en veu alta una altra obra de García Márquez, El coronel no tiene quien le escriba.
 
PrestaShop themes