Cien años de soledad

7 de març 2007 0 comentaris
[Canal-h.net, 7 de març de 2007]
La Biblioteca Tecla sala celebra el 80 aniversari de García Márquez llegint ‘Cien años de Soledad’
El club de lectura en veu alta
Gabriel García Márquez, un dels escriptor en llengua espanyola més universals, va complir el 6 de març 80 anys. La Biblioteca Tecla Sala vol celebrar l’aniversari d’aquest colombià, Premi Nobel de literatura. Per aquest motiu, l’endemà de l’aniversari, avui, 7 de març, inicia la lectura en veu alta d’un dels llibres més destacats de l’obra de García Márquez: Cien años de soledad.

Des d’avui, i pràcticament durant tot l’any 2007, els dimecres, a les 12 hores, es podrà conviure, en aquest club de lectura, amb la família Buendia, protagonista de la novel•la, i la seva història barreja del reflex de la realitat social colombiana i del realisme màgic que García Márquez introdueix en les novel•les.

El 2007, García Márquez celebra diferents aniversaris. A més de complir 80 anys, Cien años de soledad en fa 40 i en fa 25 que l’escriptor va aconseguir el Premi Nobel.

El club de lectura en veu alta és una iniciativa que va néixer a la Biblioteca Tecla Sala el 2005 per commemorar el 400 aniversari del Quixot. Llavors, setmana rera setmana, es van llegir les dues parts d’aquesta obra de Cervantes.

El 2006 es va commemorar un altre aniversari, el de Mozart, i la biblioteca va programar la lectura i l’audició de La flauta màgica.

El 2007, abans de la lectura de Cien años de soledad, ja s’ha fet una altra lectura en veu alta de García Márquez: El coronel no tiene quien le escriba.

Canal-h.net. 07/03/07
 
PrestaShop themes