Diari de lectura. El quadern gris (31)

5 de juny 2012 0 comentaris
Assistents: 20
Temps de lectura: 60 minuts, ben aprofitats.
Capítols llegits: 4, 6, 11, 13, 16, 20, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 31 de maig i primer i tercer de juny de 1919
Temps: Calor, tot i que una mica núvol.
Observacions: Després de molt dies d'absència, avui hem tornat a tenir en Leandre amb nosaltres. Tenint en compte que és l'únic membre del grup que ha arribat als 91 anys, sempre és un plaer retrobar-lo a la sessió de lectura.

Lectura. Avui hem conviscut amb un Pla absorbit i consumit pels exàmens, i sense temps ni energia per escriure, fatigat. Tot i així, les descripcions continuen sent precises, clares i, sovint, profundes: de l'estudi, dels exàmens, de l'ambient de la dispesa, de la Rambla de nit, la tertúlia del cafè a Palafrugell, la conversa amb el pare,.. Ara bé, el que marcarà un punt d'inflexió en la vida del jove Pla és la conversa amb Borralleras que avui ens ha descrit. 

Borralleres sap que Pla 'ha publicat quatre "collonades" a les revistes' i li recomana una temporada de periodisme. Hauríeu d'aprendre a redactar gasetilles, compreneu?.  Fantàstic!! 

Aquests últims dies he pres una quantitat excessiva, manicomial, de cafè. (El cafè m'agrada amb deliri). Josep Pla
Sobre els cafès i el cafè. Todo sucedía, en aquel entonces, en los cafés y lo que no sucedía en los cafés no existía. El café aguza y aviva la sociabilidad. La decadencia del café implica la decadencia de una civilización entera. Josep Pla

 
PrestaShop themes